Entrega dels premis “Fem Cultura amb els Colors de la UNESCO”

0
fcacu_2

Avui s’ha celebrat a la seu de La Garriga de La Fundació Universitària Martí l’Humà l’entrega dels premis “Fem Cultura amb els Colors de la UNESCO”. Aquests premis distingeixen a associacions membres de la FCACU (la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO), i reconeixen el seu treball envers l’acompliment de les tasques de la UNESCO en el seu àmbit local. Els premis, per tant, reconeixen a associacions que treballen per la conservació cultural i del patrimoni, a més a més de fomentar el diàleg entre cultures, religions i societats.

 La primera modalitat, adreçada a les associacions i clubs de la FCACU, s’ha declarat desert, mentra que la segona i tercera modalitats han comptat amb projectes premiats. Així, el premi de la segona modalitat, que reconeix la tasca de biblioteques, càtedres i escoles associades a la UNESCO, ha recaigut en l’Escola Vedruna de Berga pel treball “Diccionari visual i multilingüe”, de Rosa Mª Grifell Sala. En la tercera modalitat -destinada a associacions i entitats afins a l’UNESCO- s’ha premiat a l’Ateneu Centre Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui, pel seu concurs de teatre amateur “Taca’m”. El responsable del treball, Jaume Pieres Garcés, ha destacat en un breu discurs d’agraïment la llarga història de l’Ateneu montbuienc, “amb cent cinquanta anys d’història”, i ha remarcat també que “tot i que diferents associacions treballem a diferents velocitats, tots treballem per la cultura i la llengua d’aquest país que és Catalunya”.

 

 

L’acte d’entrega de premis, central en unes jornades que s’allargaran tot el dia, s’ha tancat amb la presentació d’un breu documental sobre el projecte Démata d’integració de nouvinguts, que Santiago Cucurella ha presentat sentenciant que “el futur serà integració o dissolució” i posant l’èmfasi del seu parlament en que la integració de nouvinguts i la creació d’escoles de ciutadania són noves àrees en les que enfocar la labor de les associacions de la FCACU.

 

 

Marc Bellmunt

 

Fotografia: FUMH

 

 

 

 

 

 

Article anteriorFestival anime a Casal de Joves
Article següentQui estira del carro?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.