Noves al·legacions de la Plataforma Antiincineradora del Congost

0
allegacions

Avui divendres 5 de març representants de la Plataforma Antiincineradora del Congost han entregat a l’Ajuntament les seves al·legacions a l’aprovció inicial de la modificació puntual del PGOU en el sector B8, l’avançament del pla parcial i el conveni entre l’empresa Grup Tamayo i l’Ajuntament de la Garriga.

En aquestes al·legacions demanen que es deixi sense efecte la modificació puntual dle pla general del sector B-8 aprovada inicialment, l’avanç de pla parcial urbanístic i el conveni urbanístic entre l’Ajuntament de la Garriga i el Grup Tamayo

Les esmentades al·legacions es resumeixen en aquests deu punts: 

1.-  Sobre el dret a la participació ciutadana: inexistència d’un debat públic sobre la idoneïtat de la ubicació prevista i de les alternatives existents. 

2.- La planta de cogeneració a partir de biomassa  és un sistema general pel que la seva ubiació implicaria una revisió prèvia del pla general del municipi.

3.- Manta de motivació de la modificació del pla general i pla parcial. No es justifica la tria de l’emplaçament previst pel centre de tractament de residus. L’administració actuant s’ha extralimitat en l’exercici dels ius variandi en l’àmbit urbanístic, creant situacions discriminatòries i arbitràries.

4.- Els paràmetres urbanístics establerts en la modificació del pla general, l’avanç pla parcial i el conveni urbanístic contravenen la legalitat urbanística.

5.- La inundabilitat dels terrenys fa que la modificació puntual del pla general esdevinui contrària a dret. Manda de motivació. Els tècnics criteris contemplats en dit estudi no s’adeqüen al determinat per l’agència catalana de l’aigua.

6.- La modificació puntual del pla general i l’avanç de pla parcial no preveuen que en aquest sector s’han portat a terme activitats potencialment contaminants del sòl.

7.- Els equipaments previstos al pla parcial projectat generaran un important impacte sobre la mobilitat de la zona que en cap cas s’ha avaluat.

8.- Manca d’una anàlisi dels riscos que tindrà l’equipament de planta de biomassa.

9.- El projecte de planta de biomassa que porta com a causa la present modificació del POUM no es cop considerar un projecte sostenible que justifiqui dita modificació. Al contrari és manifestament agressiu contra el territori, l’entorn i la població de la Garriga i els municipis colindants.

10.- La modificació del pla general aprovada generarà greus impactes sobre l’espai de la xarxa natura 2000, riu Congost. 

pancarta_biomassa

 

 

 

 

 

 

 

 

Consulta aquí el redactat íntegre de les al·legacions.

Fotografies: OAMC de la Garriga 

Article anteriorPresentació del llibre “Carles Campuzano. El patriotisme a peu de carrer”
Article següentFestival anime a Casal de Joves
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.