De bat a bat 03/03/2010

0
Meritxell_Bud

Interessant i recomanable és la lectura dels escrits que aquest mes, algunes forces politiques del consistori, publiquen en el butlletí municipal El Garric, fent diverses consideracions al voltant del trasllat de l’estació. Lectura que recomano complementar amb les entrevistes, que sobre el mateix tema, trobareu a L’Espai Digital.cat

En primer lloc cal destacar la defensa aferrissada d’EILG de traslladar l’estació al sud, acceptant, sense modificar ni una coma, la proposta del Ministeri de Foment. Llegint entre línies podríem deduir que ja no hi ha res més a negociar i que, senzillament, cal escollir entre les conegudes opció A i opció B.

En segon lloc, un altre soci de l’equip de govern, ICV, demana que el pas soterrat del carrer Guifré sigui finançat per ADIF-Renfe. Si tornem a llegir entre línies, podem arribar a pensar que les negociacions amb ADIF i el Ministeri segueixen obertes.

EILG i ICV fan afirmacions contradictòries que tan sols porten a la confusió. Si a això li sumen el silenci de la Sra. Bulbena i del PSC, que en El Garric, en lloc de parlar del trasllat de l’estació, ens torna a prometre l’arranjament de la Plaça Mossèn Jaume Oliveras i la rehabilitació de la Torre del Fanal, el nostre desconcert encara és més gran. Si realment les negociacions amb el Ministeri de Foment segueixen obertes, no entenem com EILG dóna el procés per tancat, i si realment estan tancades, la proposta d’ICV és pura retòrica política.

El més preocupant és no saber si realment s’està negociant quelcom o no saber què està defensant l’equip de govern davant Foment, vist que EILG ja ha decidit, i que pel que sembla, ICV, té el cor dividit. L’equip de govern juga amb avantatge. Tenen una informació i participen d’unes negociacions a les que ningú més té accés i, mentrestant, se’ns fa creure que podem opinar.

 Se’ns va dir que calia decidir abans de finals de 2009, però pel que sembla, això no és així. Aquest suposat termini va portar com a conseqüència que es convoqués, de manera precipitada, un acte informatiu en el Patronat i que es realitzés una enquesta, quan les propostes no estaven prou madures o negociades, i quan encara ens mancava molta informació. Precipitar-se, comporta, la majoria de vegades, situacions de confusió que segur podíem haver-nos estalviat amb més prudència i amb menys protagonisme d’algun regidor de l’equip de govern.

És imprescindible seguir negociant davant el totpoderós Ministerio de Fomento, i fer-ho sense complexos ni temors, però això no serà possible si els diferents socis de l’equip de govern segueixen fent la guerra pel seu compte i segueixen fent declaracions contradictòries. Sembla que és imminent una nova reunió amb Foment, i ens preguntem, que defensarà l’equip de govern? Defensarà la posició d’EILG de traslladar al sud l’estació? Defensarà el resultat de les enquestes o posarà sobre la taula una opció alternativa? Què opina de tot plegat el PSC?

Sincerament, se’m posen els pèls de punta quan penso que l’equip de govern anirà a negociar sense una única veu, amb visions diferents del tema i improvisant. Tot plegat perquè l’equip de govern segueix atrapat en els seus propis embolics, protagonismes i equilibris polítics.

Meritxell Budó

meritxellbudo@ciulagarriga.cat

Article anteriorEntrevista a Quim Fornés, Regidor d’Acció Territorial i Turisme i Patrimoni
Article següentL’estació
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.