Editorial: L’estació de la Garriga

0
413

Un dels afers més controvertits i polèmics que marquen el dia a dia de la Garriga és la futura ubicació de l’estació de tren. En aquest sentit, el mes de desembre passat el Consistori va convocar una sessió informativa per explicar quin era l’estat de la qüestió i, en aquesta mateixa reunió, es va decidir impulsar una consulta ciutadana per a saber l’opinió del poble a través d’una enquesta, la qual van votar 942 persones, tot i que finalment se’n varen comptabilitzar 805 com a vàlides.

El resultat d’aquestes va ser concloent: un 76,89% dels participants varen votar a favor de que l’estació es mantingui al mateix lloc de sempre, mentre que un 23,11% va optar per l’opció de traslladar l’estació a l’alçada del carrer Guifré.

D’aleshores ençà s’ha constituït una nova associació a la Garriga, l’Associació de Veïns i Amics del Passeig, la qual aglutina veïns d’aquest indret tant emblemàtic així com altres persones que volen protegir-lo. Aquesta associació ja ha mostrat públicament la seva oposició a la possible ubicació de la futura estació i de la zona d’aparcament de trens (sis vies) a l’alçada del carrer Guifré, i ha qüestionat l’opacitat i la falta definició de l’Ajuntament referent a aquest tema.

Per tal de saber la postura de l’Associació de Veïns i Amics del Passeig, així com del Consistori, l’Espai Digital.cat publica dues entrevistes realitzades al president de l’esmentada associació, el Sr. Joan Turró, i al regidor d’Acció Territorial i portaveu d’Iniciativa per Catalunya-Verds, el Sr. Quim Fornés.

Creiem que aquestes dues entrevistes poden ajudar als nostres lectors i lectores a extreure les seves pròpies conclusions sobre l’assumpte, a partir de dues versions, sovint, oposades en alguns aspectes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.