Crònica del ple municipal del 24/02

0
Crnica_del_ple_de_24-02-2010

S’ha celebrat avui 24 de febrer el ple mensual de l’Ajuntament, una sessió especialment llarga -de més de tres hores de duració- durant la que s’ha discutit l’ordre del dia tal i com ja s’havia detallat en aquesta web. L’equip de govern i l’oposició han tractat diversos temes, alguns d’ells resolts no sense certa tensió, que ha contrastat amb l’emotivitat i cordialitat amb que s’ha viscut la renúncia de Josep Broch, representant del PPC a l’Ajuntament.

El primer punt de tensió ha vingut amb el debat en torn a la presentació de comptes del FEOSL (Fons Estatals d’Ocupació i Sostenibilitat Local). Els recursos d’aquest fons s’empraran, entre d’altres, pel trasllat dels serveis socials de l’Ajuntament i la Policia Local a l’edifici de l’actual CAP i per una sèrie de rehabilitacions als immobles de l’Ajuntament. Més enllà de la discussió de la despesa en el context del panorama de crisi actual, en el que han incidit les declaracions de tots els grups, inclosos els de l’equip de govern, els grups de l’oposició han qüestionat fermament la proposta de traslladar a l’actual CAP els serveis socials, argumentant que s’està deixant passar una important oportunitat d’ampliar l’Asil Hospital. Tanmateix, l’oposició ha lamentat la decisió de traslladar a la planta baixa de l’edifici del CAP la Policia Local, en tant que recentment es van fer reformes a l’actual comissaria. Argumenten que les instal·lacions proposades “es quedaran petites ben aviat”.

El segon punt que ha tingut una discussió més activa ha estat la prorrogació del terme disponible per a presentar recursos a la replanificació del sector B-8, on s’edificarà la planta de biomassa. S’ha qüestionat des de l’oposició la idoneïtat de la planta, i s’ha criticat a l’equip de govern pel fet de donar suport a una moció en contra de l’edificació d’un magatzem de residus nuclears a Ascó mentre dóna suport a una planta de biomassa a La Garriga. En particular, s’ha qüestionat la legitimitat de l’ajuntament de La Garriga per a intentar influenciar en la labor de govern d’un altre municipi, a més a més de recordar que el propi ajuntament de La Garriga serà objecte d’una moció de rebuig similar per part de l’ajuntament de Les Franqueses en contra de la planta de biomassa. La discussió, proposada a la part final del ple, ha desembocat en  un debat obert no només sobre la pròpia moció de rebuig del magatzem nuclear d’Ascó, sinó sobre la planta de biomassa de La Garriga.

Ja tancant el ple, Josep Broch, del PPC, ha presentat la renúncia al seu càrrec, en favor de l’advocat Rafel Puig. En un discurs marcat per la crítica al sistema polític tant a escala estatal com local, amb interpel·lacions a tots els seus companys de ple, Broch ha reivindicat la seva condició de persona “dialogant, tolerant i políticament incorrecta” i ha reclamat tanmateix una major convergència entre l’administració pública i l’empresa privada. Entre aplaudiments i els elogis -no tots igualment càlids- dels seus companys, el senyor Broch deixa l’Ajuntament, entre d’altres coses, per trobar una nova feina, i per emprar, segons les seves paraules, més temps en participar en la societat civil, en concret i segons ell mateix, a la plataforma ciutadana contra l’incineradora.

El ple s’ha tancat amb el torn de precs i preguntes, que s’ha vist centrat en el cotxe-radar aparcat el 22 de febrer al Passeig per tal de controlar la velocitat de la circulació. L’alcaldessa ha insistit en que l’ús d’aquest cotxe no té una finalitat de recaptació, sinó que obeeix a una demanda per part d’un veí de la zona. El següent ple ha estat convocat pel dia 24 de març.

Marc Bellmunt

Article anteriorEl Màgic Andreu estrena espectacle a “El Patronat”
Article següentL’Espai Digital.cat al Gar
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.