Un nou mitjà local i en català: una bona notícia!

0
logo_erc

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya celebra que la Garriga compti des d’aquesta setmana mateix amb un nou mitjà de comunicació. Es tracta, però, d’una experiència que no és nova del tot ja que és la continuació d’una iniciativa editorial que ja tenia un rodatge i un bagatge que havien consolidat sense discussió un espai de diàleg i d’informació a la Garriga. Per això no tenim dubtes que en la nova etapa que avui enceta la reconvertida en digital Font del diàleg continuarà informant amb rigor i independència informatives.

 El fet de triar un format digital donarà més immediatesa i la possibilitat que els lectors puguin interaccionar amb la informació i amb l’opinió. Una participació, la dels lectors, que prou necessària és per tal de democratitzar i universalitzar els mitjans de comunicació.

 Nosaltres hem de felicitar aquesta iniciativa, amb els desitjos que sàpiga canalitzar amb solvència i equitat l’allau d’informació que arriba als lectors des d’arreu. Molt sovint hem assistit com s’ha utilitzat la xarxa amb finalitats molt obscures i per això és important que els nous mitjans encetin el seu camí amb el propòsit ferm de no servir a aquestes causes sinó a la informació veraç i a la interpretació que en fa la ciutadania mentre l’expressi amb respecte.

 I al començament dèiem que és un nou mitjà en català i ens n’alegrem. La llengua és molt més que un mitjà d’expressió: és una manera d’interpretar i d’entendre el món que ens fa diferents i diversos alhora. Per això també calen mitjans que canalitzin aquest univers català, que li donin veu i que no tinguin por de proclamar la seva catalanitat. A  ells, tot el coratge i tota la saviesa que els calgui per tal de poder tirar endavant aquest projecte.

 I també és un mitjà garriguenc. Un mitjà més que donarà veu a la ciutadania. Els temps actuals i els que vindran seran temps cabdals per reflectir i explorar la diversitat d’opinions i per tant, aquest és un altre motiu pel qual ens hem de felicitar de la seva aparició. Un mitjà que voldríem proper, de fàcil accés, plural i que reflectís les inquietuds i les preocupacions de la ciutadania garriguenca.

 Per tot plegat, Esquerra de la Garriga li dóna la benvinguda. Molta sort, i endavant!

Oriol Ramon i Mimó

President de la Secció local d’ERC de la Garriga

{jcomments on}

Article anteriorQuan la premsa distorsiona la realitat. El GIG i el desdoblament de la via
Article següentDe bat a bat 24/02/2010

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.