Benvinguts i bona sort

0
Albert_Benzekry

L’aparició d’un nou mitjà de comunicació local sempre és motiu de celebració. Si aquest mitjà és, a més a més, la continuació –i evolució– d’una iniciativa anterior que ja havia demostrat, a bastament, la seva credibilitat a partir del rigor i la independència informatives, el resultat estem segurs que serà satisfactori.

El format digital suposa més immediatesa amb els lectors i la possibilitat d’una actualització a temps real dels continguts, amb el valor afegit, encara, en aquest cas, de la participació lectora a través de fòrums i comentaris. Fer front a la jungla d’internet i a la “democratització participativa”, no sempre canalitzada de la manera desitjable i sovint amb resultats qualitativament dubtosos, és un repte que estem segurs que es superarà amb escreix. Alhora, dins el context del panorama informatiu comarcal, que ha vist ampliada la seva oferta –sobretot televisiva (VOTV) i d’internet (AraValles.cat i El9Nou)–, l’aparició d’una nova iniciativa que singularitza un espai i complementa aquests mitjans ha de ser i és molt benvinguda.

La Garriga, no en tenim cap dubte, té i ha tingut sort amb les seves publicacions periòdiques. Recordem, entre d’altres títols, El Xàfec i El Congost, abans de la guerra civil; La hoja de Acción Católica (després, el 1966, Full Parroquial); ja en democràcia, El Pou… Calent, La Veu, Analecta, Catabàtic, Gar, L’Aquí, La Font del Diàleg… Cada publicació és filla del seu temps i les seves circumstàncies, i a través de totes aquestes publicacions podem copsar-ne el batec històric i veure-hi reflectit un dinamisme ciutadà en augment constant.

Avui, amb quasi 15.000 habitants i un centenar d’entitats i associacions diverses, la Garriga afronta uns reptes –també informatius– que demanden i fan necessaris mitjans de comunicació eficients i propers, que siguin eina i mirall de les inquietuds i de les il·lusions de qui es vol partícip de la vida col·lectiva garriguenca en qualsevol de les seves manifestacions.

Per això mateix, Òmnium Cultural, en la seva nova etapa –amb la junta renovada i ampliada–, saluda i celebra l’aparició d’aquest nou diari digital. Des del compromís amb la llengua, la cultura i el país –els tres pilars que guien les activitats i raó de ser de l’entitat–, Òmnium Cultural té la voluntat d’intervenir amb il·lusió i decisió en aquells assumptes on la seva presència faci evident aquestes complicitats àmpliament compartides per una majoria de la nostra societat i del nostre poble. Allà ens hi trobarem i us hi convidem. Arrelats a la Garriga i al país. Com aquest diari que avui comença. Endavant, i per molts anys.

{jcomments on}

Article anteriorNovetat editorial: Guerra i repressió al Vallès Oriental
Article següentL’estació de RENFE de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.