Novetat editorial: Guerra i repressió al Vallès Oriental

0
Guerra_i_repressi_al_Valls_Oriental_def

A principis del mes d’abril ja es podrà adquirir a les llibreries el darrer llibre de l’historiador vallesà Cèsar Alcalà, un assaig històric imprescindible per a saber quins varen ser el excessos que es varen cometre des del bàndol republicà durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). 

Aquest llibre pretén ser una aportació més per tal de saber què va passar i quines persones i organitzacions varen ser les responsables de tots els desproposits que es varen cometre durant la guerra, independentment del bàndol.

A continuació, reproduïm el pròleg que l’historiador garriguenc Santiago Cucurella ha fet per a aquest llibre:

PRÒLEG DEL LLIBRE GUERRA I REPRESSIÓ AL VALLÈS ORIENTAL

Quan el conseller Joan Saura, durant el primer govern tripartit de la Generalitat, va començar a impulsar les polítiques de recuperació de la memòria històrica, vaig pensar que s’obria una etapa amb unes polítiques que estimularien la reconciliació, que superarien el sectarisme amb què el règim franquista va utilitzar els assassinats que van tenir lloc en la zona republicana i que no se centrarien únicament en temes relacionats amb el franquisme i l’antifranquisme; talment com si en aquest país no hi hagués res més a recordar. A més, vaig pensar que finalment, des de la Generalitat de Catalunya, es faria possible que tots els demòcrates honoréssim totes les víctimes de la guerra i postguerra sense distinció d’ideologies ni de bàndols; i que es recuperessin els episodis que van tenir lloc al nostre país durant el segle XX per a les noves generacions que no van viure ni la guerra, ni la postguerra ni el franquisme.

(…)

(Llegeix tot el pròleg)

{jcomments on}

Article anteriorEntrevista a Oriol Guasch
Article següentBenvinguts i bona sort
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.