PSC Rodalies_tren_01A principis del 2018, el Mapa de Transports Públics de la Generalitat de Catalunya patirà una sèrie de modificacions. Una de les més substancials és que els municipis compresos a l'Àrea Metropolitana de Barcelona passaran a estar inclosos a la Zona 1 d'aquest mapa, mentre que les conegudes ciutats del segon arc metropolità passaran a la Zona 2. 

La Garriga, a dia d’avui, està ubicada a la Zona 4, que s'inicia a Llerona, però actualment allà no hi existeix cap estació. Les Franqueses, per altra banda, s'ubica a la Zona 3. 

Amb la nova connexió, la remodelació de la nostra estació de tren i el desdoblament de la R3, la de la Garriga ha de passar a ser una estació de referència per a tots els municipis del voltant. Si a això li sumem les restriccions de Transport Privat que han anunciat alguns municipis de l'Àrea Metropolitana, liderats per Barcelona, on els vehicles amb una vida superior a 20 anys no podran circular a partir de l'any 2019 (són els municipis inclosos a la Cimera de l'Aire Net que es va celebrar fa unes setmanes), tots estarem d'acord que el transport públic ha de ser un mitjà de transport important i els preus dels títols a l'actualitat fa que això sigui un fet totalment llunyà. 

Tot plegat, doncs, hauria de fer que l'estació de la Garriga vegi com n’augmenten els usuaris i, per tant, passar a ser una estació de referència comarcal. 

Actualment, la Garriga està a la zona 4 del Mapa de Transports i, amb aquesta mesura, es reduiria el preu del bitllet pels usuaris una mitjana d'un 20%

Per tot això, els Socialistes de la Garriga presentem una moció on demanem que, en aquest canvi del Mapa de Transports que s'ha de realitzar, la Garriga passi a estar ubicada a la Zona 3, fet que representaria una disminució mitjana superior al 20% del preu dels bitllets. 

I no només se’n veurien beneficiats els usuaris de Rodalies que vagin a estudiar o treballar a l'Àrea Metropolitana, sinó que anar a Granollers passaria a ser molt més econòmic, facilitant també l’accés a l'Hospital, aspecte que afavoriria molts usuaris garriguencs.

blog comments powered by Disqus