thumb PSC logotipAquest 11 de setembre es commemoren els 300 anys de la finalització de la Guerra de Successió; els catalans i catalanes estem davant d’un repte molt important, com és la construcció d’un nou futur, amb una Catalunya lliure.

Els catalans i catalanes portem molt de temps reclamant la nostra identitat i la nostra voluntat com a poble. Cal escoltar a la majoria de la societat catalana, que està mostrant una profunda insatisfacció amb les relacions Catalunya – Espanya. Aquesta desafecció ve generada per malestar que es va engegar fa anys, arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre la reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, i ha anat creixent amb fets com el tracte fiscal injust que estem patint els catalans i catalanes i els atacs massius que hem patit contra la nostra llengua, la nostra cultura i els atacs al nostre sistema educatiu, elements essencials per defensar l’estructura d’autogovern.

No volem obviar de cap manera també els atacs constants que els governs de Catalunya i l’Estatal estan realitzant contra les polítiques i drets socials de tots els ciutadans i ciutadanes. Això accentua les injustícies socials, arran de les polítiques mal encaminades que han realitzat els actuals governs i que ataquen de forma més forta els sectors més dèbils.

Per tot això, animem als ciutadans i ciutadanes a sortir al carrer a reivindicar els nostres drets com a poble, però també els nostres drets socials, per poder aspirar a tenir el nostre anhelat reconeixement nacional i un finançament més just. Els i les socialistes hem apostat per una reforma federal que reconegui el caràcter nacional de Catalunya dins d’un territori plurinacional.

Volem que aquesta Diada sigui el punt d’inflexió necessari i reclamem el treball conjunt de tots els partits polítics i sectors socials, per a construir una Catalunya forta i que miri el futur amb empenta. També reclamem que els partits polítics a nivell estatal no posin entrebancs i que no s’oposin a aquest fet, ajudant a la transformació federal que demana la gran majoria del territori. Si no és així la desafecció seguirà creixent encara més i pot derivar a una confrontació que ningú desitja, però que cada vegada es fa més palesa.

Des del PSC demanem el necessari diàleg i que el futur de Catalunya se segueixi construint des de la Generalitat, des dels ajuntaments i des dels carrers del nostre territori.

Bona Diada Nacional de Catalunya!

blog comments powered by Disqus