procs_constituentLa Garriga Societat Civil i La Bordalla organitzen el proper dissabte 8 de juny un acte per a presentar el Procés Constituent a la Garriga, que es farà a les escales del Teatre El Patronat a partir de les 18 h., i que comptarà amb la intervenció del sociòleg Josep M. Antentas.

Procès Constituent és una iniciativa impulsada, entre d'altres, pel Dr. Arcadi Oliveres i per la monja benedictina Dra. Teresa Focades, que actualment compta amb més de 30.000 adhesions. Es tracta d'un moviment social nascut a principis d'abril el qual que treballa per promoure un canvi del model polític, econòmic i social imperant.

Del seu manifest, que es pot llegir íntegrament en aquest enllaç, destaquen 10 punts esscials, que es transcriuen a continuació:

1.- Expropiació de la banca privada, defensa d’una banca pública i ètica, fre a l’especulació financera, fiscalitat justa, auditoria del deute i impagament del deute il.legítim.

2.- Salaris i pensions dignes, no als acomiadaments, reducció de la jornada laboral i repartiment de tots els treballs, inclòs el treball domèstic i de cura no-remunerat.

3.- Democràcia participativa, reforma electoral, control dels càrrecs electes, eliminació dels privilegis dels polítics i lluita decidida contra la corrupció.

4.- Habitatge digne per a tothom, moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva.

5.- No a les privatitzacions, reversió de totes les retallades i potenciació del sector públic sota control social.

6.- Dret al propi cos i no a la violència de gènere.

7.- Reconversió ecològica de l’economia, expropiació i socialització de les empreses energètiques i sobirania alimentaria.

8.- Drets de ciutadania per a tothom, no a la xenofòbia i derogació de la legislació d’estrangeria.

9.- Mitjans de comunicació públics sota control democràtic, programari i xarxa lliure i desmercantilització de la cultura.

10.  Solidaritat internacional, no a la guerra, i per una Catalunya sense exèrcit i fora de l’OTAN.

blog comments powered by Disqus