eleccions generals_LG_2016_02Les segones eleccions generals d'aquest 26 de juny de 2016, les que havien de desencallar la governabilitat a l'estat espanyol, han resultat gairebé un calc dels darrers comicis del 20 de desembre passat, tot i millorar els resultats del partit més votat (Partit Popular), deixant en no res l'anunciat sorpasso de Podemos al PSOE i certificant una important davallada dels resultats d'una de les novetats anteriors, Ciutadans.

D'aquesta manera, en una "segona volta" amb molta menys participació, el PP de Mariano Rajoy augmenta la diferència respecte el segon partit més votat, que segueix sent el PSOE, que ni sumant amb Podemos aconseguiria la majoria necessària per governar l'estat. 

En clau catalana, En Comú Podem repeteix com a força més votada (12 escons), seguit d'ERC (9), CDC (8), PSC-PSOE (7), PP (6) i C's (5) en el que representa un resultat calcat al de les anteriors eleccions.

I ja a la Garriga, Esquerra supera amb claredat CDC (28,34 % i 21,53%, respectivament); en Comú Podem seria tercera força amb un 19,01% dels vots, seguit del PSC-PSOE amb un 10,45 %; Ciutadans, per la seva banda, obté un 9,13 % de suports, mentre que el PP n'obté el 8,89 %. (Consulteu aquí els resultats de les anteriors eleccions).

Tant a nivell estatal, com autonòmic, com municipal, la participació ha patit una important davallada. En el cas de la Garriga, aquesta ha estat de gairebé 4 punts

 eleccions generals_2016_02

blog comments powered by Disqus