Gastronòmada 2017_04En l’agenda de molts de nosaltres, des de fa temps, ja hi ha subratllat, encerclat i guixat amb retolador permanent vermell fluorescent la data del Gastronòmada. Els que hem assistit a les edicions anteriors del festival sabem que l’ambient que s’hi respira és diferent al dels demés, que ens hi trobem a gust i que, si ens despistem, hi podem passar tota una jornada sencera sense parar de fer coses. Només ens faltaria que ens hi deixessin quedar a dormir.

I és que el Gastronòmada no és com els demés, doncs es nota en tots els seus detalls que és una trobada pensada amb l’ànima: proposa activitats per a grans i petits, gastronomia per a tots els paladars i música per a tots els gustos; és curós amb el medi ambient, compromès amb el quilòmetre zero i ambiciós culturalment.

Gastronòmada 2017_05I és que, quin altre festival t’ofereix una lectura dramatitzada i musicada de la novel·la Ulisses, de James Joyce, aprofitant que serà 16 de juny, dia internacionalment conegut com a Bloomsday*? On més pots portar els teus fills a construir un hotel d’insectes mentre tu degustes una bona cervesa passejant entre paradetes artesanals? On representa que s’ha d’anar perquè et facin un massatge i, al sortir, gaudir de la presentació del darrer disc de Joan Miquel Oliver en directe?

El Gastronòmada té de tot i més, en un entorn acollidor com el de la Plaça del Silenci, al costat de casa teva. Al teu calendari hi falta una marca: 15 i 16 de juny.

*Què és això del Bloomsday?

Aquest és un espectacle literari i musical. S'hi llegeix una selecció de fragments d'Ulisses tant en català (a través d'un actor que hi afegeix toc interpretatiu). Cada fragment s'emmarca dins una temàtica diferent. Es parla de la compassió, de la mort, de l'amor, etcètera.

Entre fragment i fragment un duet de corda interpreta cançons folklòriques i/o de caire irlandès, en un espectacle d’aproximadament 1 hora que començarà dissabte a les 20 h.

A quin públic s'adreça? Doncs a persones interessades en la literatura o James Joyce, o gent inquieta amb interessos culturals que puguin estar atents a aquest tipus d'espectacle (poca acció, text i música). També gaudirien de l’actuació els clubs de lectura, festivals literaris, biblioteques, instituts, etc.

BLOOMSDAY 01

Gastronòmada 2018 cartell 02

blog comments powered by Disqus