Sardanes Aplec_Hivern_LG_2018_01L’Agrupació Sardanista la Garriga organitza el proper diumenge 21 de gener el que ja serà el sisè aplec d’hivern. La trobada començarà a partir de les 16:30 h al pavelló de Can Noguera i comptarà amb la presència de les cobles Tres Vents (provinent de la Catalunya Nord) i Principal del Llobregat, que interpretaran un total de 18 sardanes de compositors ben diferents, tant d’estil com d’època.

Durant tota la tarda dins de l’aplec hi tindran lloc diferents activitats, com ara un concurs de colles improvisades, la Prova del bon sardanista (un test popular amb preguntes de contingut sardanista) o un concurs individual de sardana revessa. També s’hi farà un berenar per a tothom, hi haurà un photocall, venda de productes sardanistes o manualitats per als més petits.

Sardanes Aplec_Hivern_LG_2018_02Alhora, també es ballarà la ‘sardana boja’ que consisteix en una sardana on la cobla improvisa l’estructura de la mateixa (alternació de curts i llargs), provocant la confusió dels balladors, programada especialment per a provocar riures i ganes de passar-ho bé. A part, la Tres Vents sumarà un instrument aliè a la cobla, com és el Sac de Gemecs, en una de les sardanes.

Com a novetat d’enguany, els assistents podran escollir la sardana de conjunt que tocaran les dues cobles per mitjà d’una votació que sortirà d’entre tres títols proposats.

A més, hi haurà uns moments de record a la figura de Josep Aguilà, qui fou president de l’Agrupació Sardanista i que morí el passat 10 de gener a l’edat de 94 anys.

S’espera l’assistència de prop de 500 sardanistes d’arreu del país, com en edicions anteriors, assolint-se el moment de major concentració de dansaires cap a les 6 de la tarda.

Més informació a www.agrupaciosardanista.entitats.lagarriga.cat, al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i al Twitter @sardanesgarriga.

Agrupació Sardanista la Garriga

(Adherida a la Confederació Sardanista de Catalunya, a la Comissió d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Barcelonines i a l’Assemblea Nacional Catalana)

blog comments powered by Disqus