expo_pintura_02L'Associació El Far per la salut mental convidava ahir als garriguencs a la inauguració de l'exposició "Parelles artístiques" a la sala municipal d'exposicions Andreu Dameson. A més d'un gran nombre de curiosos, la inauguració va comptar amb la presència de l'Alcaldessa i el Regidor de Cultura, Albert Benzekry. L'exposició recull una iniciativa consistent en la creació d'obres pictòriques entre un artista professional i un d'amateur, amb la voluntat de sensibilitzar la societat sobre la salut mental. Aquesta tasca d'integració és vital en una societat que encara estigmatitza els afectats per trastorns mentals, tal i com va explicar Joaquim Salvans, president de l'Associació.

Salvans va fer un breu parlament en iniciar-se l'acte, a les vuit del vespre, explicant que és el primer any que es du a terme aquesta iniciativa, però que parteix de l'èxit que ha obtingut la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona a Vic, que ja l'ha celebrada en cinc ocasions. Salvans va declarar que l'activitat és una manera d'"obrir el món" a les persones amb dificultats relacionades amb la salut mental, i va donar pas a Meritxell Budó, que després de felicitar a El Far per l'iniciativa va recalcar de nou la necessitat de la tasca de sensibilització duta a terme per l'Associació.

expo_pintura_01El darrer a dirigir-se al públic assistent fou Jaume Guardis, artista participant en l'exposició. Guardis va cridar als presents a reclamar la dimensió més "propera i íntima" de l'art, en contraposició als grans noms i l'especulació monetària. El pintor va declarar que l'art de l'exposició és el que "realment té valor", al tenir aspectes integradors i terapèutics.

L'exposició es podrà visitar a la Sala d'Exposicions Andreu Dameson, a la Plaça Can Dachs, fins el dia 23 d'octubre. Així mateix, l'Associació El Far convida a tots els garriguencs a la segona tarda de música i poesia que celebraran aquest dissabte a les cinc de la tarda a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música.

L'exposició es pot visitar dijous, divendres i dissabte de 5 a 8 de la tarda, i diumenge de 11h a 14h.

Marc Bellmunt

blog comments powered by Disqus