cintesDe la mà d'Òmnium Cultural, el passat dissabte 18 de juny es va presentar al públic de la Garriga una nova publicació endegada per "Gent i Terra". Es tracta de la revista Vallesos, una publicació que es publicarà un parell de cops a l'any i que pretén tractar i divulgar els afers relacionats amb la terra, el patrimoni i la gent dels dos vallesos, l'Oriental i l'Occidental. 

El primer número, corresponent a la la primavera-estiu de 2011 i que ja es pot obtenir al quiosc o llibreries habituals, tracta a la portarda les gitanes i els altres balls i danses vives del Vallès, amb un monogràfic de 66 pàgines titulat "Com la ballem", coordinat pel periodista i director de la nova publicació, Vicenç Relats. 

En relació amb aquesta temàtica, fa dues setmanes a la Garriga es va comptar amb l'actuació d'alguns dels alumnes del 3r Nivell Elemental de l'Escola  Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga , els quals varen oferir una mostra del que és el ball de cintes a tota la concurrència que es va apropar a la plaça de Santa Isabel.

Els dansaires varen ballar sota la direcció d'en Joan Serra que també es va encarregar de la coreografia, i també es va comptar amb la col·laboració dels músics Joan Figures i Ferran Saló així com del flabiolista Josep Prims i antics dansaires de gitanes de la Garriga.

Fotografia: Ramon Ferrandis

blog comments powered by Disqus