Parc bombers_la_Garriga_set_2016El Parc de Bombers voluntaris del Figaró es traslladarà a una nova seu a la Garriga a partir de la primavera, en una gran nau de prop de 500 metres quadrats (més un segon pis de 240) situada a Ca n’Illa, a tocar de l’avinguda Jacint Verdaguer. Aquesta, ha estat visitada pel Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, acompanyat de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, tres bombers voluntaris de Figaró-Montmany i altres tècnics de l’ajuntament.

Gendrau ha declarat a Ràdio Silenci que “hi ha hagut una falta d'inversió amb els bombers i hem de solucionar aquesta situació” i, al seu torn, el cap dels bombers voluntaris de Figaró-Montmany apuntava al mateix mitjà que “cal agraïr a l'Ajuntament de la Garriga i a Bombers de la Generalitat que es desencalli la situació. Portem anys en una condicions molt per sota del què necessitem”.

L’Ajuntament de la Garriga serà l’encarregat de l’adequació de l’espai de la nau destinat a la residència dels 25 bombers que hi treballaran, per la qual cosa haurà de demanar un crèdit, mentre que els equipaments interiors, el mobiliari i les telecomunicacions aniran a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

El parc de bombers actual està ubicat a la població del Figaró i és considerat un punt estratègic, ja que està situat a l’eix de l’autovia C-17, entre els parcs de Vic i Granollers, fet que garanteix una resposta molt més veloç per a poblacions entre aquestes dues ciutats, alhora que cobreix els espais naturals dels Cingles de Bertí i el Montseny.

blog comments powered by Disqus