thumb Festa de la MongetaL’Associació Agrària de la Garriga i l’Ajuntament organitzen conjuntament, el proper diumenge 22 de novembre, la 1a Festa de la Mongeta del Ganxet.

La festa començarà a les 10 del matí amb un bicicletada que sortirà del barri de Querol i que acompanyarà el tractor de les mongetes fins l’era de Can Serratacó, al centre del poble, on es farà la tria, la batuda i la garbellada popular d’aquest preuat llegum.

A les 12.30h Xènia Torras, responsable del projecte Esporus, farà la xerrada titulada “Mongetes, del camp a la taula passant per l’era” a la plaça de de can Dachs.

Seguidament, a les 13.30h i també a la plaça de Can Dachs, es farà un dinar popular amb la mongeta del ganxet com a gran protagonista.

Paral·lelament, la setmana del 16 al 22 de novembre, fins a 13 restaurants de la Garriga oferiran plats especials amb mongetes del ganxet de la Garriga. Aquests establiment són: L'Alambí, la Garrafa, La Cabaña, El racó, Vinòmic, El Carro Vell, El cafè del Casino, El Carril, D’Arbois, Bermutegi, Els Pinetons i el Bar La Plaça.

blog comments powered by Disqus