entrevistes_patrimoniEl projecte de Recuperació de la Memòria Històrica de la Garriga continua avançant amb noves actuacions al municipi. Durant el mes de maig, l’Àrea de Patrimoni ha coordinat un conjunt d’entrevistes a testimonis directes de la Guerra Civil Espanyola a la Garriga. Les entrevistes, que es van fer el dia 2 de maig a Can Raspall, se centren, sobretot, en la vida quotidiana al poble durant el conflicte i han estat enregistrades en format audiovisual, i han estat possibles gràcies a la col·laboració desinteressada de l’empresa SABEM COM. Un cop gravat, el material passarà ara a formar part del Centre de Documentació Històrica de la Garriga.

També en el marc del projecte de recuperació de la memòria, l’Àrea de Patrimoni, juntament amb l’Institut Manuel Blancafort, va organitzar el passat 2 de maig la projecció del documental Dones resistència i exili, d’Agustí Corominas. L’activitat, adreçada a l’alumnat del centre, va comptar amb la presència del director del reportatge i d’alguns testimonis de l’exili produït per diversos conflictes bèl·lics.

D’altra banda, des del passat 11 de maig i fins al 23 de juny, el Centre d’Art i Cultura per la Pau Can Jonch, a Granollers, acull l’exposició “Andreu Dameson”, produïda per l’Ajuntament de la Garriga i inaugurada al poble l’any passat. D’aquesta manera es treballa en la difusió i el reconeixement a l’obra d’aquest dibuixant garriguenc, que va estar molt lligat també a la ciutat de Granollers.

Text i fotografia: OAMC

blog comments powered by Disqus