Vaga Feminista_2018_01El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones i enguany hi ha convocada una vaga feminista que es preveu massiva a tot el país. Una vaga general convocada per sindicats (CGT, CNT i IAC) i amb el suport de diversos partits polítics que denunciarà les discriminacions que pateixen les dones a diversos nivells en la nostra societat i que està especialment centrada, aquest cop, en la dona cuidadora.

D’aquesta manera, tothom està cridat a participar-hi, si bé es fa una crida a que els homes hi col·laborin també en forma de suport per tal de cobrir serveis mínims perquè les dones tinguin més facilitat per a manifestar-se i assistir a les concentracions que hi ha convocades, així com a les activitats previstes durant tot el dia.

Per demà, de fet, està prevista una vaga substancialment diferent a les habituals, doncs no se centra només en la feina assalariada, sinó que tampoc s’estudiarà, es cuidarà ni es consumirà. Això farà palesa l’evidència que, amb una aturada del 50% de la població que representen les dones, el sistema col·lapsa.

A la Garriga hi ha programades diverses activitats durant els propers dies que es poden consultar en aquest enllaç i, a nivell de país, una aturada a les 7 h; Piquet Central a Plaça Catalunya de Barcelona a les 12 h; i una manifestació entre Passeig de Gràcia i Diagonal, també a la capital catalana, a les 18:30 h.

Vaga Feminista_2018_02

blog comments powered by Disqus