thumb ofrena bombardeigTal i com vàrem avançar a La Garriga Digital.cat, amb motiu del 75è aniversari del bombardeig de la Garriga per part de l’aviació feixista el gener de 1939, l’Ajuntament de la Garriga ha elaborat un seguit d’actes de commemoració que varen començar el 26 de gener amb un muntatge teatral al carrer a càrrec Nats Teatre, i que varen seguir ahir dijous amb un acte institucional i una ofrena davant del refugi antiaeri, coincidint amb l'hora del bombardeig, les 14,45h.

L’acte va constar de la lectura de diversos poemes, d’una ofrena floral i d’un minut de silenci en record a les víctimes d’aquest tràgic passatge de la nostra història.

 

La commemoració d’aquesta efemèride continua avui amb la xerrada, a les 20h a Can Raspall, titulada “La guerra civil del 1936, les causes i desenvolupament”, a càrrec de Pelai Pagès.

El dijous 13 de febrer, ales 20 al mateix, indret, l’historiador Joan Garriga pronunciarà la conferència “El conflicte de 1936-1939 al Vallès Oriental.

Els acte de commemoració culminaran el 15 de febrer, a les 19h a l’auditori de l’Escola Municipal de Música, amb la presentació del documental “Ni perdono, ni oblido”, de Joan Giralt.  

Fotografia: OAMC

blog comments powered by Disqus