Cucurutxo de torró de foie

thumb cucurutxo foieTot just hem finalitzat la Festa Major del nostre poble en què hem pogut gaudir de manera tan lúdica com gastronòmica. Per tancar-la, hem preparat un aperitiu que barreja dolç i salat tot donant-li un toc estival amb la seva presentació com si d'un gelat es tractés.

L'hem anomenat cucurutxo de torró de foie, li hem donat un toc dolç afegint-li una mica de praliné d'ametlles i s’ha adornat amb una mica de melmelada de maduixa i uns granets d'ametlla crocanti.

Llegeix més

Festa Major amb menys xafogor i amb risc de pluja la matinada de dissabte

thumb Marti Oliveras 01A les portes de viure una nova Festa Major, és el moment ideal per veure quin temps ens acompanyarà aquests propers dies. I és que el temps que acabi fent esdevindrà clau en moltes de les activitats, ja que la gran majoria estan programades a l'aire lliure.

Així doncs, anem a veure de forma detallada quina és la previsió meteorològica per la Garriga:

Llegeix més

Flors de tomàquet xerri farcides

thumb flors tomaquet xerriAquests darrers dies s’està celebrant a la nostra població una nova edició de la Ruta del Pintxo. Una proposta gastronòmica que any rere any va guanyant adeptes i que els garriguencs esperem amb moltes ganes per poder degustar tots el pintxos que els establiments participants ens han preparat amb molt d’afecte.

Des de Cuinem per tu ens agradaria fer la nostra aportació encara que sigui virtual, i per això us hem preparat un pintxo molt vistós, alhora que divertit, fent servir un producte de temporada com és el tomàquet.

Llegeix més

Pastís de carbassó i pastanaga

Pastis de_carbasso_i_pastanagaEstem en plena temporada de moltes verdures i avui ens agradaria parlar-vos en concret d’una que ens sembla molt interessant des del punt de vista gastronòmic i dietètic: el carbassó, que conté un percentatge molt elevat d’aigua (95%) i això fa que sigui molt hidratant i agradable de menjar.

Originària d’Amèrica, és molt versàtil a la cuina, ja que podem preparar un munt de receptes amb ell, ja sigui en forma de cremes, farcits, crus, a la brasa per acompanyar carns, etc.

Llegeix més

Creps farcides de gelat de galetes Oreo

Creps 02Avui us portem un plat molt conegut, podríem dir que arreu, tot i que el seu origen és francès, més concretament de la Bretanya.

Si volem anar més enrere, però, hauríem de remuntar-nos a l’època dels romans, ja que, per aquell temps, ja en menjaven, ja fos per celebrar la tornada de la primavera o per demanar una bona collita.

Llegeix més

Mini terrinetes de tomàquet ‘cherry’

Mini tartaletesSi sou dels que us agrada gaudir dels productes de temporada, ara ens trobem en el millor moment per gaudir d’una hortalissa que ens va arribar d’Amèrica el segle XVI i que no es va cultivar a Europa fins el segle XVIII. Qui havia de dir que ara per ara seria una de les hortalisses més importants a la nostra cuina, tenint un consum mig de 20 kg per persona/any, ja sigui fresc o en conserva.

Llegeix més

Les coques de les revetlles

Les coques_de_les_revetllesCada any, per aquestes dades, les pastisseries omplen els seus aparadors de coques, ja sigui de les típiques amb fruita, llardons per aquells que són més tradicionals i també les podem trobar farcides de crema, de trufa negra i, fins i tot, de xocolata blanca.

Una revetlla sense coca no és una revetlla; per això aquesta tradició es repeteix any rere any sense cap mena de dubte.

Llegeix més

Especial previsió meteorològica de la Revetlla de Sant Joan

Marti Oliveras_01Deixem enrere la primavera i entrem a l'estiu. Un inici d'estiu en què, almenys durant aquests propers dies, el temps farà honor al seu nom.

I és que, després d'uns dies amb domini quasi absolut del sol, aquest dilluns i dimarts venen marcats per la inestabilitat, els ruixats i les tempestes tant típiques d'aquestes dates, que sovintejaran en molts punts de la geografia catalana.

Llegeix més

Torrada de pasta brisa amb esqueixada de bacallà

Torrada pasta_brisaSeguint en la línia dels plats freds que ens acompanyen principalment a l’estiu, avui portem un plat originari de la cuina catalana i del qual no es coneix cap altra recepta semblant en altres cultures on tenen per costum utilitzar el bacallà.

Aquest plat es pot prendre com a entrant o com a plat principal, ja que els seus ingredients (tomàquet, ceba, olives, oli, sal i bacallà dessalat) ens aporten proteïnes, vitamines i minerals.

Llegeix més

‘Ajoblanco’ amb espàrrecs i gelatina de Pedro Ximénez

AjoblancoL’hivern està ple de receptes de sopes i cremes calentes perquè ens aporten escalfor i són reconfortants. A l’estiu també hi ha moltes receptes de sopes i cremes, tot i que en aquesta època de l’any ens agrada prendre-les ben fredes, aportant-nos des del punt de vista nutritiu tot allò que el nostre organisme necessita. La majoria de vegades s’elaboren amb verdures i hortalisses de temporada.

Llegeix més

Tiramisú

TiamisuContinuant amb les receptes provinents de fora de casa nostra tot i que conegudes per tots, avui us portem unes postres italianes modernes però amb un origen força curiós. Com sempre, l’origen de moltes receptes és força difícil de saber i, en aquest cas en concret, ens ha semblat molt interessant compartir aquesta versió.

El tiramisú apareix al Vènet als anys 50 i, segons algunes fonts, l’autèntic origen de la seva creació són els bordells de la regió italiana. Aquestes postres eren ofertes als seus clients dient-los “te tira su”, que en la llengua vèneta vindria a significar “aixecar els ànims”, per la qual cosa els clients recuperaven les forces gràcies a aquestes postres i a la quantitat de sucres i carbohidrats que aportava.

Llegeix més