Coca de recapte amb verdures, anxoves i camagrocs

Coca de_recapteAvui us portem una recepta molt típica a Catalunya, però sobretot a les terres de Lleida i Tarragona. Us parlem de la coca de recapte, recepta que té com a base principal una massa de pa feta amb farina, llevat, aigua i oli.

Moltes vegades s’ha dit que la coca de recapte és la pizza catalana i, per parlar dels seus orígens, ens n’hem d’anar uns segles enrere fins arribar a l’època dels àrabs.

Llegeix més

Melmelada de carbassa

Melmelada de_carbassaSi haguéssim de destacar una hortalissa pròpia de la tardor, no dubtaríem en parlar de la carbassa, que posseeix una quantitat important de propietats beneficioses per al nostre organisme: parlem d’aigua (90%), a més de proteïnes i carbohidrats. Pel que fa a les vitamines que conté, cal destacar un alt contingut de vitamina A, bona per a la vista, la pell i el creixement dels ossos.

Llegeix més

Verat en escabetx

VeratAvui us portem un plat amb molts anys d’història, ja que, segons algunes fonts ben documentades, aquesta recepta o elaboració ja era utilitzada pels romans, encara que també s’ha dit que va ser una aportació dels àrabs.

Estem parlant de l’escabetx, una tècnica bàsicament de conservació que permetia poder preparar i conservar durant temps aliments perquè no es fessin malbé.

Llegeix més

Pastís de poma

thumb pastis de pomaAvui us parlarem d'una fruita molt popular que, tot i que en mengem durant tot l’any, el millor moment per consumir-la és durant els mesos d’agost i setembre.

Des del punt de vistra nutricional cal destacar que el seu consum ajuda a reduir el nivell de colesterol present a la sang gràcies a la pectina que conté i que impedeix la reabsorció del colesterol intestinal produït per la bilis en la digestió dels aliments. A més, té efectes anticancerígens i pot prevenir la formació de tumors.

Llegeix més

Coca de cecina, foie i figues

coca de_cecinaAprofitant la nostra estada per terres de Lleó no hem pogut deixar perdre l’oportunitat de degustar alguns dels seus excel·lents productes, com ara la cecina.

Aquesta paraula, que prové del llatí siccus i que significa sec, és utilitzada quan es parla de la carn de boví, encara que també es pot fer cecina d’altres tipus de carn com el poltre o el cérvol i es pot elaborar a partir de diferents parts de l’animal com són la tapa, la contra, el cap de mort i el maluc, i han de pertànyer a la categoria de 1ªA.

Llegeix més

Cucurutxo de torró de foie

thumb cucurutxo foieTot just hem finalitzat la Festa Major del nostre poble en què hem pogut gaudir de manera tan lúdica com gastronòmica. Per tancar-la, hem preparat un aperitiu que barreja dolç i salat tot donant-li un toc estival amb la seva presentació com si d'un gelat es tractés.

L'hem anomenat cucurutxo de torró de foie, li hem donat un toc dolç afegint-li una mica de praliné d'ametlles i s’ha adornat amb una mica de melmelada de maduixa i uns granets d'ametlla crocanti.

Llegeix més

Festa Major amb menys xafogor i amb risc de pluja la matinada de dissabte

thumb Marti Oliveras 01A les portes de viure una nova Festa Major, és el moment ideal per veure quin temps ens acompanyarà aquests propers dies. I és que el temps que acabi fent esdevindrà clau en moltes de les activitats, ja que la gran majoria estan programades a l'aire lliure.

Així doncs, anem a veure de forma detallada quina és la previsió meteorològica per la Garriga:

Llegeix més

Flors de tomàquet xerri farcides

thumb flors tomaquet xerriAquests darrers dies s’està celebrant a la nostra població una nova edició de la Ruta del Pintxo. Una proposta gastronòmica que any rere any va guanyant adeptes i que els garriguencs esperem amb moltes ganes per poder degustar tots el pintxos que els establiments participants ens han preparat amb molt d’afecte.

Des de Cuinem per tu ens agradaria fer la nostra aportació encara que sigui virtual, i per això us hem preparat un pintxo molt vistós, alhora que divertit, fent servir un producte de temporada com és el tomàquet.

Llegeix més

Pastís de carbassó i pastanaga

Pastis de_carbasso_i_pastanagaEstem en plena temporada de moltes verdures i avui ens agradaria parlar-vos en concret d’una que ens sembla molt interessant des del punt de vista gastronòmic i dietètic: el carbassó, que conté un percentatge molt elevat d’aigua (95%) i això fa que sigui molt hidratant i agradable de menjar.

Originària d’Amèrica, és molt versàtil a la cuina, ja que podem preparar un munt de receptes amb ell, ja sigui en forma de cremes, farcits, crus, a la brasa per acompanyar carns, etc.

Llegeix més

Creps farcides de gelat de galetes Oreo

Creps 02Avui us portem un plat molt conegut, podríem dir que arreu, tot i que el seu origen és francès, més concretament de la Bretanya.

Si volem anar més enrere, però, hauríem de remuntar-nos a l’època dels romans, ja que, per aquell temps, ja en menjaven, ja fos per celebrar la tornada de la primavera o per demanar una bona collita.

Llegeix més

Mini terrinetes de tomàquet ‘cherry’

Mini tartaletesSi sou dels que us agrada gaudir dels productes de temporada, ara ens trobem en el millor moment per gaudir d’una hortalissa que ens va arribar d’Amèrica el segle XVI i que no es va cultivar a Europa fins el segle XVIII. Qui havia de dir que ara per ara seria una de les hortalisses més importants a la nostra cuina, tenint un consum mig de 20 kg per persona/any, ja sigui fresc o en conserva.

Llegeix més