Setmana poc càlida amb episodi de pluges dimarts

thumb Marti Oliveras 01La setmana que avui iniciem ens portarà un episodi de pluges generals i generoses entre la nit de dilluns i el vespre-nit de dimarts. Aquesta és, d'entrada, la notícia meteorològica de la setmana. 

I és que el posicionament d'una pertorbació amb flux de vents de component marítima afavorirà una situació de pluges generals i continuades durant tot el dimarts arreu de les comarques catalanes. Estem davant de l'episodi de pluges més importants en el que portem d'any i serà, sens dubte, la millor manera de continuar aquest abril que ja ha començat insegur amb ruixats i unes temperatures força fresques encara de nit, i relativament suaus en hores diürnes.

Llegeix més

Torrades de Santa Teresa

Torrades de_Santa_TeresaAra que estem en temps de quaresma i és típic menjar dolços com els bunyols, hem volgut preparar unes torradetes de Santa Teresa que, tot i que potser no son tan típiques com els bunyols, val la pena fer-les ja que és molt fàcil i el resultat és deliciós.

Llegeix més

Cua de vedella amb salsa

cua de_vedella_en_salsaLa recepta que us portem avui forma part del Corpus del patrimoni culinari català i a la qual hem gosat fer-hi unes petites aportacions per tal d’afegir-hi un toc personal. És una recepta que necessita el seu temps, per la qual cosa no podem anar amb presses si volem obtenir un bon resultat i per això és millor preparar-la amb antelació.

Llegeix més

L'hivern té ganes de marxar per la porta gran: setmana freda i amb estones de paraigua a la Garriga

thumb Marti Oliveras 01Última setmana de l'hivern i sembla que el fred i la inestabilitat tenen ganes de rondar la nostra geografia.

I és que un embossament d'aire fred, juntament amb el pas successiu d'algunes pertorbacions, faran que tinguem una setmana amb molta variabilitat al cel i unes temperatures d'hivern, de ple hivern a muntanya.

D'entrada, aquest dilluns està marcat per la nuvolositat abundant a la majoria de comarques i amb ruixats irregulars però puntualment moderats, i amb una cota de neu força baixa, a l'entorn dels 1.000 metres tan sols. 

Llegeix més

Bunyols de l'Empordà

thumb bunyols de lempordàAvui us proposem tot un clàssic de la cuina catalana en temps de Quaresma: els bunyols. Ja siguin de vent (farcits o sense farcir) o els coneguts bunyols de l’Empordà, són una delícia que no podem deixar escapar.

Personalment a mi m’agraden més els de l’Empordà, i sobretot aquesta recepta que és una de les millors que he provat mai. Però hem de tenir en compte que necessitem una mica de temps, ja que com porta llevat fresc, necessita un temps per llevar, però us asseguro que val la pena esperar.

Llegeix més

Plum-cake de fruites confitades i nous

Plum cakeLa setmana passada us portàvem una recepta salada que originàriament es feia per aprofitar les sobres de carn utilitzades en una escudella o restes de rostit. Avui, en canvi, us portem una recepta dolça en la qual també hem utilitzat restes d’alguns ingredients que ens havien quedat quan vam preparar el tortell de reis: les fruites confitades com són les cireres, les taronges i el meló, amb les quals hem elaborat un plum-cake de fruites i fruits secs.

Llegeix més

Setmana variable i poc freda amb possibles pluges el cap de setmana

Marti Oliveras_01La setmana que comença ha despertat suau, gens freda i amb alguns ruixats dispersos que han vingut acompanyats de fang per la pols en suspensió que tenim fruit de l'arribada d'una depressió de latituds nord-africanes que arrossega partícules del desert del Sàhara cap a la Península Ibèrica.

Aquest inici de setmana enfangat, però, no tindrà més continuïtat que la jornada del dimarts. I és que, a posteriori, els aires canviaran i ja no estarem en situació de sud.

Llegeix més

Canelons farcits de pollastre

thumb canelonsAvui us proposem una recepta molt tradicional a la nostra cuina. És una recepta de les anomenades d’aprofitament, ja que els ingredients utilitzats solien ser restes d’un rostit, de la carn d’olla d’una escudella, etc.

En aquest ocasió hem preparat un pollastre rostit per poder fer aquests canelons que us expliquem a continuació. 

Llegeix més

Arròs nerone amb rap, camagrocs i salsa de pebrots del piquillo

thumb arròs neroneAvui us presentem un plat en què  l’arròs és l’ingredient principal. En aquest cas, un arròs integral negre poc conegut, ja que només es pot trobar en botigues especialitzades, però que té un sabor molt especial.

L’origen d’aquest arròs ens transporta a l’època dels emperadors de l’antiga Xina, on aquest aliment estava totalment prohibit entre la gent del poble.

Llegeix més