Pastís de formatge en got

pastís de_formatgeAvui us portem unes postres que normalment tenim el costum de prendre en forma de pastís, però en aquest cas les presentem en format individual i dins d’un recipient, que tan pot ser un got, una copa o qualsevol altre receptacle que ens agradi.

Llegeix més

Setmana primaveral amb núvols i clarianes, ruixats i ambient fresc

Marti Oliveras_01La setmana que hem començat es presenta novament, tal i com va passar la setmana passada, primaveral; i és que el temps canviant i insegur vol estar a l'ordre del dia, especialment a partir de dimecres i durant la segona meitat de la setmana. 

Entre dijous i divendres sembla que podríem tenir un període de temps més inestable, amb precipitacions i amb un descens de les temperatures que portaria un ambient quasi hivernal al Pirineu, amb noves nevades a cotes de només 1400/1600 m. 

Llegeix més

Crepes farcides de verdures i gambes

thumb crepes verdures i gambesAvui us portem una recepta que la majoria de vegades es prepara amb ingredients dolços, però que n’admet també ingredients salats, com és el cas de la recepta que us expliquem a continuació:

INGREDIENTS  (4 persones):

Per fer la massa

- 125 g.  de farina.

- 250 g. de llet.

- 2 ous.

Llegeix més

Setmana primaveral; Sant Jordi insegur

Marti Oliveras_01La situació meteorològica dels darrers dies ha vingut marcada per un ambient plenament primaveral, amb unes temperatures molt i molt suaus a migdia, fins i tot càlides.

I és que ja portem força dies amb uns valors màxims clarament per sobre dels 20ºC i, en alguns casos, de fins a 26ºC! Un ambient, per tant, realment càlid i més propi de finals de maig i principis de juny que no pas d'abril. 

Amb tot, el sol ha sigut el protagonista i els núvols que han aparegut han sigut poc importants.

Llegeix més

Entreteniments de pollastre arrebossats amb cacauets

entreteniments de_pollastreEl plat que us portem avui tan es pot considerar un aperitiu com un primer plat. Es tracta d’una recepta en el que el pollastre és el principal protagonista i els cacauets l’ingredient que fa que aquest plat sigui atractiu i, alhora, diferent. Segurament agradarà tant a grans com a petits, els quals poden ajudar a preparar-lo i, a més a més, no comporta massa temps.

Llegeix més

Setmana poc càlida amb episodi de pluges dimarts

thumb Marti Oliveras 01La setmana que avui iniciem ens portarà un episodi de pluges generals i generoses entre la nit de dilluns i el vespre-nit de dimarts. Aquesta és, d'entrada, la notícia meteorològica de la setmana. 

I és que el posicionament d'una pertorbació amb flux de vents de component marítima afavorirà una situació de pluges generals i continuades durant tot el dimarts arreu de les comarques catalanes. Estem davant de l'episodi de pluges més importants en el que portem d'any i serà, sens dubte, la millor manera de continuar aquest abril que ja ha començat insegur amb ruixats i unes temperatures força fresques encara de nit, i relativament suaus en hores diürnes.

Llegeix més

Torrades de Santa Teresa

Torrades de_Santa_TeresaAra que estem en temps de quaresma i és típic menjar dolços com els bunyols, hem volgut preparar unes torradetes de Santa Teresa que, tot i que potser no son tan típiques com els bunyols, val la pena fer-les ja que és molt fàcil i el resultat és deliciós.

Llegeix més

Cua de vedella amb salsa

cua de_vedella_en_salsaLa recepta que us portem avui forma part del Corpus del patrimoni culinari català i a la qual hem gosat fer-hi unes petites aportacions per tal d’afegir-hi un toc personal. És una recepta que necessita el seu temps, per la qual cosa no podem anar amb presses si volem obtenir un bon resultat i per això és millor preparar-la amb antelació.

Llegeix més

L'hivern té ganes de marxar per la porta gran: setmana freda i amb estones de paraigua a la Garriga

thumb Marti Oliveras 01Última setmana de l'hivern i sembla que el fred i la inestabilitat tenen ganes de rondar la nostra geografia.

I és que un embossament d'aire fred, juntament amb el pas successiu d'algunes pertorbacions, faran que tinguem una setmana amb molta variabilitat al cel i unes temperatures d'hivern, de ple hivern a muntanya.

D'entrada, aquest dilluns està marcat per la nuvolositat abundant a la majoria de comarques i amb ruixats irregulars però puntualment moderats, i amb una cota de neu força baixa, a l'entorn dels 1.000 metres tan sols. 

Llegeix més