Ous farcits de bolets i gambes acompanyats amb maionesa a l’all negre

ousfarcitsAvui us portem una recepta d’ous farcits una mica diferent, ja que, normalment, es pren com un plat fred però en aquest cas l’hem preparat per consumir calent.

Amb aquest recepta hem utilitzat un ingredient no gaire habitual dins la nostra gastronomia: l’all negre. Aquest, no té res a veure amb el que tots estem acostumats a consumir, doncs es sotmet a un procés de fermentació durant seixanta dies a una temperatura i humitat determinades i constants, fet que el fa ser entre dolç i salat, amb una textura tova i suau, convertint-lo en un exquisit i delicat ingredient.

Llegeix més

Corpus càlid i amb força sol a la Garriga

Marti Oliveras_01La situació meteorològica dels darrers dies ha vingut marcada per un temps força estable en conjunt i amb uns valors que, mica en mica, ens van fent adonar que l'estiu es va acostant. I és que el passat dissabte vam tenir una màxima al voltant dels 27ºC, un valor ja pràcticament d'estiu. 

Tot i aquest dissabte assolellat i càlid que vam viure, el cap de setmana va acabar amb un temps realment diferent, amb molts núvols i amb un ambient fresc després de les tempestes que vam tenir durant la tarda del diumenge amb un front de xàfecs que va anar creuant el país de ponent a llevant, deixant al voltant de 10 mm a la Garriga. 

Llegeix més

Pastís de formatge en got

pastís de_formatgeAvui us portem unes postres que normalment tenim el costum de prendre en forma de pastís, però en aquest cas les presentem en format individual i dins d’un recipient, que tan pot ser un got, una copa o qualsevol altre receptacle que ens agradi.

Llegeix més

Setmana primaveral amb núvols i clarianes, ruixats i ambient fresc

Marti Oliveras_01La setmana que hem començat es presenta novament, tal i com va passar la setmana passada, primaveral; i és que el temps canviant i insegur vol estar a l'ordre del dia, especialment a partir de dimecres i durant la segona meitat de la setmana. 

Entre dijous i divendres sembla que podríem tenir un període de temps més inestable, amb precipitacions i amb un descens de les temperatures que portaria un ambient quasi hivernal al Pirineu, amb noves nevades a cotes de només 1400/1600 m. 

Llegeix més

Crepes farcides de verdures i gambes

thumb crepes verdures i gambesAvui us portem una recepta que la majoria de vegades es prepara amb ingredients dolços, però que n’admet també ingredients salats, com és el cas de la recepta que us expliquem a continuació:

INGREDIENTS  (4 persones):

Per fer la massa

- 125 g.  de farina.

- 250 g. de llet.

- 2 ous.

Llegeix més

Setmana primaveral; Sant Jordi insegur

Marti Oliveras_01La situació meteorològica dels darrers dies ha vingut marcada per un ambient plenament primaveral, amb unes temperatures molt i molt suaus a migdia, fins i tot càlides.

I és que ja portem força dies amb uns valors màxims clarament per sobre dels 20ºC i, en alguns casos, de fins a 26ºC! Un ambient, per tant, realment càlid i més propi de finals de maig i principis de juny que no pas d'abril. 

Amb tot, el sol ha sigut el protagonista i els núvols que han aparegut han sigut poc importants.

Llegeix més

Entreteniments de pollastre arrebossats amb cacauets

entreteniments de_pollastreEl plat que us portem avui tan es pot considerar un aperitiu com un primer plat. Es tracta d’una recepta en el que el pollastre és el principal protagonista i els cacauets l’ingredient que fa que aquest plat sigui atractiu i, alhora, diferent. Segurament agradarà tant a grans com a petits, els quals poden ajudar a preparar-lo i, a més a més, no comporta massa temps.

Llegeix més