Tallarines de carbassó i pastanaga

Tallarines 01Aprofitant que ens trobem en el millor moment d’algunes hortalisses com és, per exemple, el carbassó avui us portem una recepta fresca, nutritiva, ràpida i, sobretot, molt fàcil de fer. Es tracta de tallarines de carbassó i pastanaga.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

Llegeix més

Coca de llardons

Coca de_llardonsAvui és la revetlla de Sant Pere i, encara que no se celebra com la revetlla de Sant Joan, des de Cuinem per tu, us animem a preparar una coca fàcil i ràpida i que, de ben segur, agradarà a tothom: la típica coca de llardons.

INGREDIENTS (per a 6 persones):

Llegeix més

Revetlla de Sant Joan suau i sense pluja a la Garriga

thumb Marti Oliveras 01La situació meteorològica dels darrers dies ha vingut marcada per l'estabilitat en conjunt, però amb unes temperatures més primaverals, especialment a les nits, en què hem tornat a tenir uns valors freds, amb mínimes a l'entorn dels 10°C a la Garriga. 

De dia, però, el sol "apreta" i les temperatures tiren cap amunt, amb màximes entre els 25 i els 30°C.

Llegeix més

Pastís de formatge fresc

pastís formatge_frescLa recepta que us portem avui, encara que contingui ingredients que podem pensar que engreixen, hem de dir que és molt més lleugera del que sembla, ja que un dels principals ingredients, com és el formatge, és desnatat i dels anomenats 0%

És una recepta molt senzilla, amb un resultat espectacular, tan sols es necessita una mica de temps perquè qualli i per això es recomana preparar-ho el dia abans.

Llegeix més

Dies amb calor d’estiu a la Garriga

Marti Oliveras_01La setmana que iniciem ha despertat relativament fresca a primeres hores d'aquest dilluns i dimarts i amb unes temperatures ben càlides durant les hores centrals del dia; aquesta serà, sembla, la tònica general de les properes jornades, doncs no s'esperen variacions destacables en els termòmetres.

Pel que fa a l'estat del cel, els mapes indiquen una situació de xàfecs de tarda dia sí, dia també, però especialment en punts del Pirineu, Prepirineu i, de forma més puntual, en d'altres sectors.

Llegeix més

Verat sense feina en escabetx

verat en_escabetxAmb l’arribada del bon temps, augmenta el consum menjar fred i això ens facilita molt la feina, ja que moltes vegades podem preparar receptes amb unes quantes hores d’antelació i tenir un plat llest per consumir quan més ens vingui de gust. Una d’aquestes receptes seria l’escabetx, el qual es pot fer tant amb peix com amb carn.

Avui hem pensat en un verat en escabetx que és tot un clàssic dins la cuina tradicional i una autèntica delícia.

Llegeix més

El juny arriba amb nuvolades de tarda

Marti Oliveras_01Després d'aquest magnífic cap de setmana de Corpus, la Garriga desperta una setmana més per tornar a la rutina, al seu dia a dia. I avui ho ha fet sota un cel mig ennuvolat pel creixement de nuvolades que, ja des de primera hora del matí, han deixat algun ruixats cap a punts del Pirineu. També a migdia ja descarregava algun xàfec al nostre sector, a l'entorn de Tagamanent i Pla de la Calma amb tendència a desplaçar-se cap a l'est.

Llegeix més

Ous farcits de bolets i gambes acompanyats amb maionesa a l’all negre

ousfarcitsAvui us portem una recepta d’ous farcits una mica diferent, ja que, normalment, es pren com un plat fred però en aquest cas l’hem preparat per consumir calent.

Amb aquest recepta hem utilitzat un ingredient no gaire habitual dins la nostra gastronomia: l’all negre. Aquest, no té res a veure amb el que tots estem acostumats a consumir, doncs es sotmet a un procés de fermentació durant seixanta dies a una temperatura i humitat determinades i constants, fet que el fa ser entre dolç i salat, amb una textura tova i suau, convertint-lo en un exquisit i delicat ingredient.

Llegeix més

Corpus càlid i amb força sol a la Garriga

Marti Oliveras_01La situació meteorològica dels darrers dies ha vingut marcada per un temps força estable en conjunt i amb uns valors que, mica en mica, ens van fent adonar que l'estiu es va acostant. I és que el passat dissabte vam tenir una màxima al voltant dels 27ºC, un valor ja pràcticament d'estiu. 

Tot i aquest dissabte assolellat i càlid que vam viure, el cap de setmana va acabar amb un temps realment diferent, amb molts núvols i amb un ambient fresc després de les tempestes que vam tenir durant la tarda del diumenge amb un front de xàfecs que va anar creuant el país de ponent a llevant, deixant al voltant de 10 mm a la Garriga. 

Llegeix més