LLIBERTAT JORDIS CONTENT TOP ABC

Setmana amb algun ruixat de tarda, ambient càlid de dia i fresc de nit

Marti Oliveras_02La inestabilitat d'aquest cap de setmana és història i aquest dilluns ha despertat serè, amb perspectives d'un inici de setmana tranquil i més càlid a migdia.         

La matinada ha sigut, de nou, fresca. Donem un cop d'ull a algunes temperatures mínimes d'avui dilluns (ºC): Barcelona 17, Tarragona 16, Girona 13, Lleida 11, Moià 9, Olost 8, Sant Pau de Segúries, Guardiola de Berguedà i Bagergue 7, Tornabous i Barruera 6, Prades 4 i Das 3. Al nostre poble la mínima ha sigut de 14ºC.

Llegeix més

Setmana de canvis: de l’estiu a la tardor en poques hores

Marti Oliveras_01La situació meteorològica de les últimes hores ha vingut marcada per un temps força estable en conjunt després de les tempestes que van visitar-nos entre divendres i dissabte a bona part de la geografia catalana. 

A la Garriga la pluja va fer acte de presència durant la matinada i la tarda de dissabte en forma de tempestes que van deixar un total de 20 mm i que han ajudat a fer disminuir clarament el risc d'incendi forestal a la nostra zona.

Llegeix més

Creps farcides de formatge tendre, figues i nous

Creps de_figuesAra que ens endinsem en el mes de setembre i és temps de figues, us portem una recepta molt fàcil, alhora que deliciosa: explicarem com preparar una senzilla però sempre efectiva massa per fer creps que, aquest cop, farcirem de figues d’aquesta època, formatge tendre i nous.

Llegeix més

Setmana de ple estiu a la Garriga; Diada menys càlida i sense precipitacions

Marti Oliveras_01Ens retrobem després de l'estiu en aquest espai on podreu estar informats de tot el que passa al nostre poble en clau meteorològica i ho fem amb una situació de calor molt intensa que està portant valors de rècord absolut en molts punts del nostre país.

I és que les temperatures fa dies que superen en escreix els 35ºC i, fins i tot, freguen els 40ºC als llocs tradicionalment més càlids del territori català.

Llegeix més

Aperitiu de caviar de tomàquet amb anxova

Caviar de_tomàquetEns trobem en plena temporada de tomàquets, la qual cosa fa que puguem gaudir plenament d’aquesta hortalissa.

A part d’amanides, salses, melmelades i moltes més preparacions, avui us portem un aperitiu molt vistós, que podem preparar amb poc temps.

Llegeix més

Gelat de plàtan amb xocolata i nous caramelitzades

Gelat de_platanAmb l’arribada de l’estiu, els gelats són uns del principals protagonistes per combatre la calor. La majoria de vegades els comprem ja fets, però fer-los a casa és molt més senzill del que sembla.

Avui us portem un gelat realment fàcil, ràpid i molt natural. A més a més, ens ajudarà a donar sortida a aquella fruita que de vegades se’ns posa molt madura i ningú vol menjar. En aquest cas, hem utilitzat uns plàtans.

Llegeix més

Tallarines de carbassó i pastanaga

Tallarines 01Aprofitant que ens trobem en el millor moment d’algunes hortalisses com és, per exemple, el carbassó avui us portem una recepta fresca, nutritiva, ràpida i, sobretot, molt fàcil de fer. Es tracta de tallarines de carbassó i pastanaga.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

Llegeix més