Setmana amb temps indefinit i ambient de tardor

thumb Marti Oliveras 02La setmana que avui encetem ens portarà a un ambient novament de tardor després dels migdies de caloreta i màniga curta que hem tingut aquests últims dies. Així doncs, la màniga llarga farà falta també a migdia, amb màximes que amb prou feines arribaran als 20ºC. Les mínimes, ja fredes, es mouen a l'entorn dels 10ºC, i seguirà així aquesta setmana, fins i tot per sota a finals de setmana.

Pel què fa a l'estat del cel, al llarg dels propers dies tindrem estones de tot. 

Llegeix més

Fals cuscús de bròquil amb fruits secs i conill arrebossat amb festucs

CuscúsCom ja hem comentat d’altres vegades, no hi ha millor manera de gaudir dels productes que quan són de temporada. Per això, intentarem portar-vos receptes amb els productes que trobem en els nostres mercats i en la millor època.

Avui us oferim una recepta molt fàcil que no requereix massa temps per elaborar-la i amb un resultat que pot arribar a sorprendre.

Llegeix més

Setmana amb molts núvols, algunes pluges i ambient de tardor a la Garriga

Marti Oliveras_02La tardor va imposant-se mica en mica a casa nostra i aquest dilluns ha despertat gris, humit i fresc a la Garriga, amb una mínima de 13°C. També a la majoria de comarques del voltant on, fins i tot, a prop de la costa s'han escapat alguns ruixats poc importants.

Així doncs, aquesta sembla que serà la tònica de la setmana: la situació meteorològica vindrà marcada per la nuvolositat abundant demà dimarts a l'igual que ha passat avui dilluns; també dimecres i en dies posteriors, encara que podríem tenir més ullades de sol.

Llegeix més

Flam de poma amb prunes al whisky i nata muntada

Flam de_pomaLa recepta que us portem avui és un autèntic clàssic de les postres de la nostra gastronomia tot i que a l’època dels romans ja s’elaboraven receptes molt semblants, ja que en aquells moments les gallines es domesticaven i s’havia de donar sortida als ous que ponien. Malgrat tots els segles que han passat, el flam se segueix consumint i té moltíssimes possibilitats. S’hi poden afegir diferents ingredients, aromatitzar amb el que més ens agradi i el seu resultat sempre serà deliciós.

Llegeix més

Un inici de tardor variant

Marti Oliveras_02La setmana que avui iniciem vindrà marcada per un temps canviant i insegur, tal com ha passat aquestes últimes hores, amb nuvolades i alguns ruixats de distribució irregular.

El dilluns ha despertat amb molts núvols en general, més espessos a les comarques del litoral i del prelitoral central i sud, on fins i tot encara s'escapaven alguns xàfecs sobre el mar a pocs quilòmetres de la zona del cap de Salou (Tarragona).

Llegeix més

Setmana amb algun ruixat de tarda, ambient càlid de dia i fresc de nit

Marti Oliveras_02La inestabilitat d'aquest cap de setmana és història i aquest dilluns ha despertat serè, amb perspectives d'un inici de setmana tranquil i més càlid a migdia.         

La matinada ha sigut, de nou, fresca. Donem un cop d'ull a algunes temperatures mínimes d'avui dilluns (ºC): Barcelona 17, Tarragona 16, Girona 13, Lleida 11, Moià 9, Olost 8, Sant Pau de Segúries, Guardiola de Berguedà i Bagergue 7, Tornabous i Barruera 6, Prades 4 i Das 3. Al nostre poble la mínima ha sigut de 14ºC.

Llegeix més

Setmana de canvis: de l’estiu a la tardor en poques hores

Marti Oliveras_01La situació meteorològica de les últimes hores ha vingut marcada per un temps força estable en conjunt després de les tempestes que van visitar-nos entre divendres i dissabte a bona part de la geografia catalana. 

A la Garriga la pluja va fer acte de presència durant la matinada i la tarda de dissabte en forma de tempestes que van deixar un total de 20 mm i que han ajudat a fer disminuir clarament el risc d'incendi forestal a la nostra zona.

Llegeix més

Creps farcides de formatge tendre, figues i nous

Creps de_figuesAra que ens endinsem en el mes de setembre i és temps de figues, us portem una recepta molt fàcil, alhora que deliciosa: explicarem com preparar una senzilla però sempre efectiva massa per fer creps que, aquest cop, farcirem de figues d’aquesta època, formatge tendre i nous.

Llegeix més