Llet fregida amb nous

thumb llet fregida amb nousLa recepta que us proposem avui és una recepta molt antiga, d’elaboració casolana i que tradicionalment és molt típica a la part centre i nord d’Espanya.

Unes postres molt senzilles amb uns ingredients molt bàsics, com són la llet, farina, ou i sucre, que a continuació us passem a explicar com elaborar-les. En aquest cas hem afegit un ingredient com són les nous, i així donar-li un punt diferent, però sense perdre l’essència del que són.

Llegeix més

Setmana inestable amb pluges abundants i ambient fred a partir de dimecres

Marti Oliveras_02Setmana molt moguda, la que avui dilluns encetem. I és que la inestabilitat ha arribat coincidint amb aquest dilluns, després d'un cap de setmana molt tranquil, sense precipitacions i amb un ambient prou suau de dia.

L'acostament d'un embossament d'aire fred en alçada i el pas successiu de diverses línies frontals faran que el temps d'aquesta setmana faci honor a l'estació en què ens trobem. La pluja, el vent, la neu (al Pirineu) i el fred arreu a finals de setmana faran que la meteorologia sigui notícia a casa nostra els propers dies.

Llegeix més

Propers dies amb núvols i clarianes i sense canvis destacables en les temperatures

Marti Oliveras_02La setmana ha començat amb un temps força estable en conjunt, si bé ha despertat amb algunes tempestes a primera línia de mar, a l'entorn del Maresme, on una forta tempesta ha descarregat en poca estona acompanyada de calamarsa a la seva capital, Mataró.

En general, però, com dèiem, el dilluns ha despertat assolellat i fresc. A la Garriga hem tingut una mínima de 8°C i aquest migdia la màxima ha voltat els 15°C.

Llegeix més

Setmana amb pocs núvols i ambient fred de nit i fresc de dia

thumb Marti Oliveras 02La setmana ha començat freda, amb un ambient clarament d'hivern després del pas del sistema frontal que només al Pirineu i Prepirineu s'ha deixat sentir d'una forma clara.

En aquest sentit, la primera nevada de la temporada ha arribat a les cotes altes del país, i les estacions d'esquí catalanes ja esperen noves nevades que els permetin obrir a finals de mes o pel Pont de la Puríssima com a molt tard.

Llegeix més

Lassanya de carabassa, albergínia, bolets i carn picada

thumb lassanya carabassaAvui us presentem un plat també molt senzill, ràpid de preparar i complet, pensat sobretot per aquelles que no puguin prendre aliments que continguin gluten ja que hem substituït la pasta per verdures.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 1 carbassa no gaire gran.          

-  1 albergínia gran.

Llegeix més

L'hivern arriba abans d'hora

thumb Marti Oliveras 02Fa dies que els mitjans de comunicació informen de l'arribada del fred a casa nostra, i és que en qüestió de pocs dies els mapes han anat confirmant un canvi brusc de temps previst a Catalunya per aquest primer cap de setmana de novembre.

L'anticicló que ens ha acompanyat durant força dies aquest final d'octubre i inicis de novembre té les hores comptades, i avui divendres s'ha iniciat el canvi de temps.

Llegeix més

Aquesta setmana, el novembre ens retornarà a la tardor

Marti Oliveras_02Aquest dilluns, últim dia d’octubre, ha despertat fred i humit a la Garriga, amb molts núvols baixos, una temperatura mínima de 8°C i sensació de fred accentuada per la presència de la Saligarda que manxava amb força a primeres hores.

La Castanyada i Tots Sants d'enguany han arribat acompanyats d'un temps anticiclònic, en què el més destacat és el contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Llegeix més

Setmana de núvols i clarianes amb poca sensació de tardor

thumb Marti Oliveras 02La setmana ha començat amb un temps força estable en conjunt després dels ruixats que vam tenir entre divendres i dissabte, que al nostre poble van deixar fins a 18 mm.

Una pluja molt ben caiguda, sense fer mal i més que aprofitable pels boscos i els conreus que estan agraint aquest octubre tan generós quant a precipitacions, doncs fins a dia d'avui portem ja prop de 100 mm i la mitjana del mes a la Garriga se situa a l'entorn dels 80 mm.

Llegeix més

Timbal de verdures amb calamarsets i maionesa de poma

timbal de_verdures_amb_calamarsetsAvui us portem una recepta també molt senzilla, ràpida de preparar i complerta, doncs hem fet una combinació de verdures i peix en un sol plat que ens ajuda a resoldre d’una manera més fàcil un àpat ràpid: avui preparem un timbal de verdures amb calamarsets i maionesa de poma.

Llegeix més

Setmana amb temps indefinit i ambient de tardor

thumb Marti Oliveras 02La setmana que avui encetem ens portarà a un ambient novament de tardor després dels migdies de caloreta i màniga curta que hem tingut aquests últims dies. Així doncs, la màniga llarga farà falta també a migdia, amb màximes que amb prou feines arribaran als 20ºC. Les mínimes, ja fredes, es mouen a l'entorn dels 10ºC, i seguirà així aquesta setmana, fins i tot per sota a finals de setmana.

Pel què fa a l'estat del cel, al llarg dels propers dies tindrem estones de tot. 

Llegeix més

Fals cuscús de bròquil amb fruits secs i conill arrebossat amb festucs

CuscúsCom ja hem comentat d’altres vegades, no hi ha millor manera de gaudir dels productes que quan són de temporada. Per això, intentarem portar-vos receptes amb els productes que trobem en els nostres mercats i en la millor època.

Avui us oferim una recepta molt fàcil que no requereix massa temps per elaborar-la i amb un resultat que pot arribar a sorprendre.

Llegeix més