Creps farcides de formatge tendre, figues i nous

Creps de_figuesAra que ens endinsem en el mes de setembre i és temps de figues, us portem una recepta molt fàcil, alhora que deliciosa: explicarem com preparar una senzilla però sempre efectiva massa per fer creps que, aquest cop, farcirem de figues d’aquesta època, formatge tendre i nous.

Llegeix més

Setmana de ple estiu a la Garriga; Diada menys càlida i sense precipitacions

Marti Oliveras_01Ens retrobem després de l'estiu en aquest espai on podreu estar informats de tot el que passa al nostre poble en clau meteorològica i ho fem amb una situació de calor molt intensa que està portant valors de rècord absolut en molts punts del nostre país.

I és que les temperatures fa dies que superen en escreix els 35ºC i, fins i tot, freguen els 40ºC als llocs tradicionalment més càlids del territori català.

Llegeix més

Aperitiu de caviar de tomàquet amb anxova

Caviar de_tomàquetEns trobem en plena temporada de tomàquets, la qual cosa fa que puguem gaudir plenament d’aquesta hortalissa.

A part d’amanides, salses, melmelades i moltes més preparacions, avui us portem un aperitiu molt vistós, que podem preparar amb poc temps.

Llegeix més

Gelat de plàtan amb xocolata i nous caramelitzades

Gelat de_platanAmb l’arribada de l’estiu, els gelats són uns del principals protagonistes per combatre la calor. La majoria de vegades els comprem ja fets, però fer-los a casa és molt més senzill del que sembla.

Avui us portem un gelat realment fàcil, ràpid i molt natural. A més a més, ens ajudarà a donar sortida a aquella fruita que de vegades se’ns posa molt madura i ningú vol menjar. En aquest cas, hem utilitzat uns plàtans.

Llegeix més

Tallarines de carbassó i pastanaga

Tallarines 01Aprofitant que ens trobem en el millor moment d’algunes hortalisses com és, per exemple, el carbassó avui us portem una recepta fresca, nutritiva, ràpida i, sobretot, molt fàcil de fer. Es tracta de tallarines de carbassó i pastanaga.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

Llegeix més

Coca de llardons

Coca de_llardonsAvui és la revetlla de Sant Pere i, encara que no se celebra com la revetlla de Sant Joan, des de Cuinem per tu, us animem a preparar una coca fàcil i ràpida i que, de ben segur, agradarà a tothom: la típica coca de llardons.

INGREDIENTS (per a 6 persones):

Llegeix més

Revetlla de Sant Joan suau i sense pluja a la Garriga

thumb Marti Oliveras 01La situació meteorològica dels darrers dies ha vingut marcada per l'estabilitat en conjunt, però amb unes temperatures més primaverals, especialment a les nits, en què hem tornat a tenir uns valors freds, amb mínimes a l'entorn dels 10°C a la Garriga. 

De dia, però, el sol "apreta" i les temperatures tiren cap amunt, amb màximes entre els 25 i els 30°C.

Llegeix més

Pastís de formatge fresc

pastís formatge_frescLa recepta que us portem avui, encara que contingui ingredients que podem pensar que engreixen, hem de dir que és molt més lleugera del que sembla, ja que un dels principals ingredients, com és el formatge, és desnatat i dels anomenats 0%

És una recepta molt senzilla, amb un resultat espectacular, tan sols es necessita una mica de temps perquè qualli i per això es recomana preparar-ho el dia abans.

Llegeix més

Dies amb calor d’estiu a la Garriga

Marti Oliveras_01La setmana que iniciem ha despertat relativament fresca a primeres hores d'aquest dilluns i dimarts i amb unes temperatures ben càlides durant les hores centrals del dia; aquesta serà, sembla, la tònica general de les properes jornades, doncs no s'esperen variacions destacables en els termòmetres.

Pel que fa a l'estat del cel, els mapes indiquen una situació de xàfecs de tarda dia sí, dia també, però especialment en punts del Pirineu, Prepirineu i, de forma més puntual, en d'altres sectors.

Llegeix més

Verat sense feina en escabetx

verat en_escabetxAmb l’arribada del bon temps, augmenta el consum menjar fred i això ens facilita molt la feina, ja que moltes vegades podem preparar receptes amb unes quantes hores d’antelació i tenir un plat llest per consumir quan més ens vingui de gust. Una d’aquestes receptes seria l’escabetx, el qual es pot fer tant amb peix com amb carn.

Avui hem pensat en un verat en escabetx que és tot un clàssic dins la cuina tradicional i una autèntica delícia.

Llegeix més