Peres amb vestit de pasta de full

thumb peres amb vestit de pasta de fullArriben dies de festa, plats i menús especials, però de tant en tant també ens agrada preparar algun plat diferent dels que s’acostumen a fer per aquestes dates de Nadal. Avui us proposem unes postres fàcils però alhora amb un resultat espectacular, que segur agradaran als vostres  convidats.

Llegeix més

Pont de la Puríssima amb domini del sol i contrast tèrmic entre el dia i la nit

Marti Oliveras_02Després d'un cap de setmana en què els núvols han estat abundants i fins i tot les precipitacions, que a la Garriga han deixat 5 mm, la setmana que avui encetem ha començat encara amb un temps insegur: la inestabilitat no fa net aquest dilluns i a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre, fins i tot, ha seguit plovent-hi amb ganes; a la nostra zona, però, la situació ha millorat clarament i ja no ha plogut més.

Llegeix més

El desembre arriba variable i poc fred

Marti Oliveras_02La setmana ha començat amb un temps ben tranquil i assolellat, amb una mínima freda de 5°C que ha contrastat, però, amb un migdia molt suau.

De cara als propers dies, el temps es mantindrà força estable en conjunt, si bé dimarts serà, molt probablement, el dia més inestable de la setmana amb ruixats irregulars però localment intensos, en especial al quadrant nord-est. Tot i així, no sembla que la situació acabi donant molt de sí i els registres seran poc destacables.

Llegeix més

Llet fregida amb nous

thumb llet fregida amb nousLa recepta que us proposem avui és una recepta molt antiga, d’elaboració casolana i que tradicionalment és molt típica a la part centre i nord d’Espanya.

Unes postres molt senzilles amb uns ingredients molt bàsics, com són la llet, farina, ou i sucre, que a continuació us passem a explicar com elaborar-les. En aquest cas hem afegit un ingredient com són les nous, i així donar-li un punt diferent, però sense perdre l’essència del que són.

Llegeix més

Setmana inestable amb pluges abundants i ambient fred a partir de dimecres

Marti Oliveras_02Setmana molt moguda, la que avui dilluns encetem. I és que la inestabilitat ha arribat coincidint amb aquest dilluns, després d'un cap de setmana molt tranquil, sense precipitacions i amb un ambient prou suau de dia.

L'acostament d'un embossament d'aire fred en alçada i el pas successiu de diverses línies frontals faran que el temps d'aquesta setmana faci honor a l'estació en què ens trobem. La pluja, el vent, la neu (al Pirineu) i el fred arreu a finals de setmana faran que la meteorologia sigui notícia a casa nostra els propers dies.

Llegeix més

Propers dies amb núvols i clarianes i sense canvis destacables en les temperatures

Marti Oliveras_02La setmana ha començat amb un temps força estable en conjunt, si bé ha despertat amb algunes tempestes a primera línia de mar, a l'entorn del Maresme, on una forta tempesta ha descarregat en poca estona acompanyada de calamarsa a la seva capital, Mataró.

En general, però, com dèiem, el dilluns ha despertat assolellat i fresc. A la Garriga hem tingut una mínima de 8°C i aquest migdia la màxima ha voltat els 15°C.

Llegeix més

Setmana amb pocs núvols i ambient fred de nit i fresc de dia

thumb Marti Oliveras 02La setmana ha començat freda, amb un ambient clarament d'hivern després del pas del sistema frontal que només al Pirineu i Prepirineu s'ha deixat sentir d'una forma clara.

En aquest sentit, la primera nevada de la temporada ha arribat a les cotes altes del país, i les estacions d'esquí catalanes ja esperen noves nevades que els permetin obrir a finals de mes o pel Pont de la Puríssima com a molt tard.

Llegeix més

Lassanya de carabassa, albergínia, bolets i carn picada

thumb lassanya carabassaAvui us presentem un plat també molt senzill, ràpid de preparar i complet, pensat sobretot per aquelles que no puguin prendre aliments que continguin gluten ja que hem substituït la pasta per verdures.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 1 carbassa no gaire gran.          

-  1 albergínia gran.

Llegeix més

L'hivern arriba abans d'hora

thumb Marti Oliveras 02Fa dies que els mitjans de comunicació informen de l'arribada del fred a casa nostra, i és que en qüestió de pocs dies els mapes han anat confirmant un canvi brusc de temps previst a Catalunya per aquest primer cap de setmana de novembre.

L'anticicló que ens ha acompanyat durant força dies aquest final d'octubre i inicis de novembre té les hores comptades, i avui divendres s'ha iniciat el canvi de temps.

Llegeix més

Aquesta setmana, el novembre ens retornarà a la tardor

Marti Oliveras_02Aquest dilluns, últim dia d’octubre, ha despertat fred i humit a la Garriga, amb molts núvols baixos, una temperatura mínima de 8°C i sensació de fred accentuada per la presència de la Saligarda que manxava amb força a primeres hores.

La Castanyada i Tots Sants d'enguany han arribat acompanyats d'un temps anticiclònic, en què el més destacat és el contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Llegeix més

Setmana de núvols i clarianes amb poca sensació de tardor

thumb Marti Oliveras 02La setmana ha començat amb un temps força estable en conjunt després dels ruixats que vam tenir entre divendres i dissabte, que al nostre poble van deixar fins a 18 mm.

Una pluja molt ben caiguda, sense fer mal i més que aprofitable pels boscos i els conreus que estan agraint aquest octubre tan generós quant a precipitacions, doncs fins a dia d'avui portem ja prop de 100 mm i la mitjana del mes a la Garriga se situa a l'entorn dels 80 mm.

Llegeix més