Espatlles de conill a la papillote

thumb espatlles conillAvui us presentem una recepta molt senzilla que hem realitzat amb una tècnica de cuina que consisteix en coure un aliment amb un embolcall resistent a la calor, com per exemple el paper d’alumini o el paper sulfuritzat. Dins de l’embolcall hem d’aplicar una mica d’oli a la superfície, després col·locar l’aliment i, posteriorment, tancar-lo hermèticament perquè aquest es cuini amb el vapor que es genera a l’interior.

Llegeix més

Setmana gèlida que pot acabar amb neu al Montseny

Marti Oliveras_02La setmana dels Barbuts té ganes de fer honor al nom i enguany esdevindrà ben freda. I és que, després d'uns quants hiverns relativament suaus, aquest inici d'any presenta temperatures força baixes que encara disminuiran més aquesta setmana que avui encetem, que ha començat amb un cel absolutament serè i amb un ambient fred, de ple hivern, amb una mínima de tan sols 1ºC a la Garriga. 

Llegeix més

Setmana de ple hivern a la Garriga

thumb Marti Oliveras 02Aquesta segona setmana del nou any ha despertat amb un cel completament net de núvols i un ambient fred, amb una mínima de 2°C, i amb la Saligarda que incrementava la sensació de fredor a primera hora del matí.

Amb tot, l'anticicló segueix dominant a casa nostra, si bé de cara a demà mateix, dimarts, perdrà pistonada per la presència d'un front que farà augmentar la inestabilitat amb nevades al Pirineu, abundants fins i tot a la seva cara nord. 

Llegeix més

Peres amb vestit de pasta de full

thumb peres amb vestit de pasta de fullArriben dies de festa, plats i menús especials, però de tant en tant també ens agrada preparar algun plat diferent dels que s’acostumen a fer per aquestes dates de Nadal. Avui us proposem unes postres fàcils però alhora amb un resultat espectacular, que segur agradaran als vostres  convidats.

Llegeix més

Pont de la Puríssima amb domini del sol i contrast tèrmic entre el dia i la nit

Marti Oliveras_02Després d'un cap de setmana en què els núvols han estat abundants i fins i tot les precipitacions, que a la Garriga han deixat 5 mm, la setmana que avui encetem ha començat encara amb un temps insegur: la inestabilitat no fa net aquest dilluns i a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre, fins i tot, ha seguit plovent-hi amb ganes; a la nostra zona, però, la situació ha millorat clarament i ja no ha plogut més.

Llegeix més

El desembre arriba variable i poc fred

Marti Oliveras_02La setmana ha començat amb un temps ben tranquil i assolellat, amb una mínima freda de 5°C que ha contrastat, però, amb un migdia molt suau.

De cara als propers dies, el temps es mantindrà força estable en conjunt, si bé dimarts serà, molt probablement, el dia més inestable de la setmana amb ruixats irregulars però localment intensos, en especial al quadrant nord-est. Tot i així, no sembla que la situació acabi donant molt de sí i els registres seran poc destacables.

Llegeix més

Llet fregida amb nous

thumb llet fregida amb nousLa recepta que us proposem avui és una recepta molt antiga, d’elaboració casolana i que tradicionalment és molt típica a la part centre i nord d’Espanya.

Unes postres molt senzilles amb uns ingredients molt bàsics, com són la llet, farina, ou i sucre, que a continuació us passem a explicar com elaborar-les. En aquest cas hem afegit un ingredient com són les nous, i així donar-li un punt diferent, però sense perdre l’essència del que són.

Llegeix més

Setmana inestable amb pluges abundants i ambient fred a partir de dimecres

Marti Oliveras_02Setmana molt moguda, la que avui dilluns encetem. I és que la inestabilitat ha arribat coincidint amb aquest dilluns, després d'un cap de setmana molt tranquil, sense precipitacions i amb un ambient prou suau de dia.

L'acostament d'un embossament d'aire fred en alçada i el pas successiu de diverses línies frontals faran que el temps d'aquesta setmana faci honor a l'estació en què ens trobem. La pluja, el vent, la neu (al Pirineu) i el fred arreu a finals de setmana faran que la meteorologia sigui notícia a casa nostra els propers dies.

Llegeix més