El popular "haggis" escocès

haggisAquesta setmana, Cuinem per tu es troba en un preciós país que es diu Escòcia i, concretament, a la ciutat d'Edimburg, per la qual cosa hem pensat que seria interessant parlar-vos d'algun plat típic escocès.

Si heu tingut la sort de visitar aquest país, segur que heu tastat el popular haggis. Aquest plat no es d'aquells que entra pels ulls , ja que el seu aspecte en un principi pot tirar enrere. No obstant això, el seu sabor és molt bo.

Llegeix més

Setmana canviant amb temperatures suaus a la Garriga

thumb Marti Oliveras 01El temps d'aquests darrers dies ha vingut marcat per la inestabilitat, i hem tancat la jornada del diumenge amb 15 mm de precipitació al nostre poble.

Una pluja molt ben caiguda i que, sens dubte, haurà anat molt bé pels camps i els boscos dels entorns garriguencs que ja necessitaven una mica d'aigua després d'aquest abril tant sec que estem tenint.

Llegeix més

Popets amb salsa i patates

thumb POPETS AMB SALSAAvui us portem un plat elaborat amb un ingredient amb molta història.

Els popets, que pertanyen a la família del pop (octopus vulgaris), tenen una història de gairebé 300 milions d’anys, o almenys així ho confirma el fòssil més antic.

Curiosament, el pop té tres cors, dos que utilitza per bombejar la sang al voltant de les extremitats i un tercer per la sang que recorre els òrgans.

Llegeix més

Núvols i clarianes aquest Sant Jordi a la Garriga

thumb Marti Oliveras 01Després d'un final de setmana força inestable en què hem tingut núvols, clarianes i ruixats, el dilluns ha despertat molt tranquil.

Els núvols han anat a menys i gran part del dia ha resultat agradable, amb moltes estones de sol.

La setmana que avui comencem apunta a ser novament estable en conjunt. Això no significa que el sol serà amo i senyor del panorama meteorològic a casa nostra, però sí que tindrà més protagonisme gran part dels propers dies.

Llegeix més

Bombons sorpresa de patata blanca i patata violeta

bombons sorpresaLa patata blanca és la més tradicional en el món sencer, tot i que n’hi ha moltes altres varietats i molt interessants, alhora que poc conegudes, com és el cas de la patata violeta o morada, que té antioxidants i d’altres beneficis destacables. Aquest tipus de patata sembla ser que és molt comú a Perú i la zona andina, però, a poc a poc, s’està començant a conèixer fora del seu hàbitat original.

Llegeix més

Setmana amb migdies càlids a la Garriga

Marti Oliveras_01Comencem setmana i ho fem amb un temps que es presenta molt estable en conjunt.

El dilluns ha despertat serè i fresc, amb una mínima de 9°C a la Garriga. El sol i la bonança de les últimes jornades sembla que tindrà continuïtat al llarg dels propers dies i s'espera una setmana amb força dies de sol i caloreta a migdia.

Llegeix més

Cucurutxos de pasta de full farcits d'ensalada russa

CucurutxusEl plat que us portem avui, que està inclòs en el receptari català, té el seu origen en terres força llunyanes. L'origen d'aquest plat es troba en una recepta de 1860 i el seu responsable era un xef francès que es deia Lucien Olivier i que, per aquella època, treballava en un reconegut restaurant de Moscou anomenat “L’Hermitage”. Aquesta és la raó per la qual en alguns països es coneix com a "ensalada Olivier". Aquest plat es va fer molt popular a França a principis del segle XX, entre els aristòcrates russos exiliats amb motiu de la revolució de 1917.

Llegeix més

Canutets de torradetes de Santa Teresa farcits de crema

CanutillosArriba Setmana Santa, dies de bunyols, ous de xocolata, mones i tot allò típic d’aquestes dates. A casa nostra, possiblement influenciats pel fet d’haver viscut a Toledo un bon grapat d’anys, també tenim la tradició de fer aquestes delicioses torrades de Santa Teresa o “torrijas”, com es coneixen fora de Catalunya. Com que les fem cada any, intentem no caure en la monotonia i anem fent petites modificacions que ens ajuden a decidir de quina manera ens agraden més o menys.

Llegeix més

Setmana Santa amb núvols i clarianes i amb un ambient molt suau

thumb Marti Oliveras 01Molts imaginem que estareu interessats en saber quin temps ens espera aquesta Setmana Santa a la Garriga.

Doncs bé, la situació meteorològica per aquests propers dies es presenta força estable en conjunt.

Tot sembla indicar que el temps es mantindrà molt tranquil, amb núvols i clarianes i amb unes temperatures molt suaus, fins i tot càlides a les hores centrals del dia.

Llegeix més

Bacallà amb pèsols i ous poché

Bacalla pesols_ous_pocheEl bacallà és possiblement el peix que més s’utilitza per Setmana Santa. Abans era un producte barat i aquesta era la raó per la qual era tan popular. Actualment, continua sent molt popular i apreciat, tot i que el seu preu actual poc té a veure amb el que tenia abans.

El bacallà té nombroses possibilitats. Avui, aprofitant que s’acosta la Setmana Santa, hem preparat un plat amb aquest aliment com a principal ingredient i l’hem acompanyat d’un altre que també es troba en el seu millor moment per degustar: els pèsols frescos. És un plat senzill, tot i això, però, no devem oblidar que la qualitat dels seus ingredients és el que fa que es pugui gaudir d’una manera més intensa de tots el sabors que aporten els seus ingredients.

Llegeix més

Setmana primaveral a la Garriga amb ruixats, núvols i clarianes

Marti Oliveras_01La situació meteorològica d'aquests últims dies ha vingut marcada per la nuvolositat abundant i les precipitacions, pràcticament generals i puntualment abundants, i amb un ambient fresc que ha portat altre cop la neu al Pirineu. Doncs bé, la setmana entrant es presenta igualment moguda, amb un temps que no acabarà de fer net.

Llegeix més