thumb Marti Oliveras 01Última setmana de l'hivern i sembla que el fred i la inestabilitat tenen ganes de rondar la nostra geografia.

I és que un embossament d'aire fred, juntament amb el pas successiu d'algunes pertorbacions, faran que tinguem una setmana amb molta variabilitat al cel i unes temperatures d'hivern, de ple hivern a muntanya.

D'entrada, aquest dilluns està marcat per la nuvolositat abundant a la majoria de comarques i amb ruixats irregulars però puntualment moderats, i amb una cota de neu força baixa, a l'entorn dels 1.000 metres tan sols. 

Dimarts sembla que serà, juntament amb divendres, el dia menys inestable de la setmana. El sol podria guanyar protagonisme als núvols i ajudar a que el mercuri es recuperi una mica al migdia. 

Les jornades del dimecres i el dijous es presenten força inestables, amb ruixats d'anar i venir, més freqüents a l'interior i a la meitat nord del país, amb una cota de neu més baixa, a l'entorn dels 800 m. 

Amb tot, doncs, les temperatures es mantindran fredes al llarg de tota la setmana, amb un ambient clarament amb sensació d'hivern. 

I sembla que la neu tornarà a emblanquinar les alçades del nostre Montseny, a partir d'uns 1.000 m aproximadament.

Seguirem la situació de ben a prop i farem cas a la dita aquella que diu: “Març, marçot, mata la vella a la vora del foc i la jove si pot”.

Bona setmana a tots i totes, salut i méteo!

Martí Oliveras Aumedes (Twitter: @GarrigaMeteo)

blog comments powered by Disqus