Marti Oliveras_01La setmana que comença ha despertat suau, gens freda i amb alguns ruixats dispersos que han vingut acompanyats de fang per la pols en suspensió que tenim fruit de l'arribada d'una depressió de latituds nord-africanes que arrossega partícules del desert del Sàhara cap a la Península Ibèrica.

Aquest inici de setmana enfangat, però, no tindrà més continuïtat que la jornada del dimarts. I és que, a posteriori, els aires canviaran i ja no estarem en situació de sud.

Amb tot, les temperatures tendiran a anar a la baixa a mesura que avanci la setmana, tot i que poc, i a l'espera que es vagi confirmant un canvi més notable en el temps durant el cap de setmana.

Les jornades del dimecres, el dijous i el divendres es presenten mig ennuvolades pel pas d'alguns sistemes frontals poc actius que només deixarien alguns ruixats en forma de neu a cotes mitges i altes del Pirineu, especialment, dijous. Les temperatures no experimentaran canvis destacables i ens mourem en valors a l'entorn dels 15ºC de dia i dels 5ºC de matinada i a primeres hores de la jornada.

Com dèiem, aquesta setmana sembla que la viurem a l'espera d'un canvi. Un canvi que, de confirmar-se, podria portar precipitacions de caràcter general i abundants a l'acabar la setmana. Tot i així, no correm; queden dies i caldrà anar-ho seguint.

Informarem, per tant, de tot plegat ben aviat i veurem si es confirmen les pluges tan esperades i necessàries a tota la geografia catalana.

Bona setmana a tots i totes, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

blog comments powered by Disqus