Farcellets de pasta “wonton” farcits de gambes i camagrocs i tomàquets confitats

farcellets de_pasta_wontonQuan diem pasta italiana tothom sap de seguida de què parlem. En canvi, si diem pasta wonton, segurament sonarà a xinès. Doncs sembla ser que una mica de raó hi ha en tot això, ja que si, busquem l’origen de la pasta italiana, molts investigadors atribueixen el seu descobriment al famós Marco Polo en un dels seus viatges a la Xina al segle XIII.

Els ingredients de la pasta wonton són farina, aigua i sal. A diferència de la pasta italiana, la wonton no porta ou i és més fina. S’acostuma a farcir de carn de porc, ceba, gambes i soja, entre d’altres ingredients, i es fa al vapor o fregida.

Llegeix més

Pomes al forn amb crema pastissera

Pomes crema_01Avui us portem unes postres molt conegudes en què s’utilitza una de les fruites més cultivades, consumides i antigues del món: la poma (“malus” en llatí).

El seu arbre, el pomer, és petit i de fulla caduca, floreix a la primavera coincidint amb el brotar de les fulles. Aquestes flors són de color blanc amb un tint rosat que, a poc a poc, van perdent color. La fruita madura a la tardor i habitualment té entre 5 i 9 centímetres de diàmetre.

Llegeix més

El popular "haggis" escocès

haggisAquesta setmana, Cuinem per tu es troba en un preciós país que es diu Escòcia i, concretament, a la ciutat d'Edimburg, per la qual cosa hem pensat que seria interessant parlar-vos d'algun plat típic escocès.

Si heu tingut la sort de visitar aquest país, segur que heu tastat el popular haggis. Aquest plat no es d'aquells que entra pels ulls , ja que el seu aspecte en un principi pot tirar enrere. No obstant això, el seu sabor és molt bo.

Llegeix més

Popets amb salsa i patates

thumb POPETS AMB SALSAAvui us portem un plat elaborat amb un ingredient amb molta història.

Els popets, que pertanyen a la família del pop (octopus vulgaris), tenen una història de gairebé 300 milions d’anys, o almenys així ho confirma el fòssil més antic.

Curiosament, el pop té tres cors, dos que utilitza per bombejar la sang al voltant de les extremitats i un tercer per la sang que recorre els òrgans.

Llegeix més

Bombons sorpresa de patata blanca i patata violeta

bombons sorpresaLa patata blanca és la més tradicional en el món sencer, tot i que n’hi ha moltes altres varietats i molt interessants, alhora que poc conegudes, com és el cas de la patata violeta o morada, que té antioxidants i d’altres beneficis destacables. Aquest tipus de patata sembla ser que és molt comú a Perú i la zona andina, però, a poc a poc, s’està començant a conèixer fora del seu hàbitat original.

Llegeix més

Cucurutxos de pasta de full farcits d'ensalada russa

CucurutxusEl plat que us portem avui, que està inclòs en el receptari català, té el seu origen en terres força llunyanes. L'origen d'aquest plat es troba en una recepta de 1860 i el seu responsable era un xef francès que es deia Lucien Olivier i que, per aquella època, treballava en un reconegut restaurant de Moscou anomenat “L’Hermitage”. Aquesta és la raó per la qual en alguns països es coneix com a "ensalada Olivier". Aquest plat es va fer molt popular a França a principis del segle XX, entre els aristòcrates russos exiliats amb motiu de la revolució de 1917.

Llegeix més

Canutets de torradetes de Santa Teresa farcits de crema

CanutillosArriba Setmana Santa, dies de bunyols, ous de xocolata, mones i tot allò típic d’aquestes dates. A casa nostra, possiblement influenciats pel fet d’haver viscut a Toledo un bon grapat d’anys, també tenim la tradició de fer aquestes delicioses torrades de Santa Teresa o “torrijas”, com es coneixen fora de Catalunya. Com que les fem cada any, intentem no caure en la monotonia i anem fent petites modificacions que ens ajuden a decidir de quina manera ens agraden més o menys.

Llegeix més