Verat en escabetx

VeratAvui us portem un plat amb molts anys d’història, ja que, segons algunes fonts ben documentades, aquesta recepta o elaboració ja era utilitzada pels romans, encara que també s’ha dit que va ser una aportació dels àrabs.

Estem parlant de l’escabetx, una tècnica bàsicament de conservació que permetia poder preparar i conservar durant temps aliments perquè no es fessin malbé.

Llegeix més

Pastís de poma

thumb pastis de pomaAvui us parlarem d'una fruita molt popular que, tot i que en mengem durant tot l’any, el millor moment per consumir-la és durant els mesos d’agost i setembre.

Des del punt de vistra nutricional cal destacar que el seu consum ajuda a reduir el nivell de colesterol present a la sang gràcies a la pectina que conté i que impedeix la reabsorció del colesterol intestinal produït per la bilis en la digestió dels aliments. A més, té efectes anticancerígens i pot prevenir la formació de tumors.

Llegeix més

Coca de cecina, foie i figues

coca de_cecinaAprofitant la nostra estada per terres de Lleó no hem pogut deixar perdre l’oportunitat de degustar alguns dels seus excel·lents productes, com ara la cecina.

Aquesta paraula, que prové del llatí siccus i que significa sec, és utilitzada quan es parla de la carn de boví, encara que també es pot fer cecina d’altres tipus de carn com el poltre o el cérvol i es pot elaborar a partir de diferents parts de l’animal com són la tapa, la contra, el cap de mort i el maluc, i han de pertànyer a la categoria de 1ªA.

Llegeix més

Cucurutxo de torró de foie

thumb cucurutxo foieTot just hem finalitzat la Festa Major del nostre poble en què hem pogut gaudir de manera tan lúdica com gastronòmica. Per tancar-la, hem preparat un aperitiu que barreja dolç i salat tot donant-li un toc estival amb la seva presentació com si d'un gelat es tractés.

L'hem anomenat cucurutxo de torró de foie, li hem donat un toc dolç afegint-li una mica de praliné d'ametlles i s’ha adornat amb una mica de melmelada de maduixa i uns granets d'ametlla crocanti.

Llegeix més

Flors de tomàquet xerri farcides

thumb flors tomaquet xerriAquests darrers dies s’està celebrant a la nostra població una nova edició de la Ruta del Pintxo. Una proposta gastronòmica que any rere any va guanyant adeptes i que els garriguencs esperem amb moltes ganes per poder degustar tots el pintxos que els establiments participants ens han preparat amb molt d’afecte.

Des de Cuinem per tu ens agradaria fer la nostra aportació encara que sigui virtual, i per això us hem preparat un pintxo molt vistós, alhora que divertit, fent servir un producte de temporada com és el tomàquet.

Llegeix més

Pastís de carbassó i pastanaga

Pastis de_carbasso_i_pastanagaEstem en plena temporada de moltes verdures i avui ens agradaria parlar-vos en concret d’una que ens sembla molt interessant des del punt de vista gastronòmic i dietètic: el carbassó, que conté un percentatge molt elevat d’aigua (95%) i això fa que sigui molt hidratant i agradable de menjar.

Originària d’Amèrica, és molt versàtil a la cuina, ja que podem preparar un munt de receptes amb ell, ja sigui en forma de cremes, farcits, crus, a la brasa per acompanyar carns, etc.

Llegeix més

Creps farcides de gelat de galetes Oreo

Creps 02Avui us portem un plat molt conegut, podríem dir que arreu, tot i que el seu origen és francès, més concretament de la Bretanya.

Si volem anar més enrere, però, hauríem de remuntar-nos a l’època dels romans, ja que, per aquell temps, ja en menjaven, ja fos per celebrar la tornada de la primavera o per demanar una bona collita.

Llegeix més