- Detalls
-
Categoria: Cuinem per tu
-
Publicat el Dimecres, 16 Desembre 2015 13:25
Som a les portes de les festes de Nadal i, com cada any, i seguint la tradició, el torró continua sent el protagonista entre els dolços que degustem durant aquestes festes. El que sí està clar és que han anat evolucionant, i si abans només podíem trobar el de Xixona i el dur d’ametlla, avui dia hi ha una extensa gama de formes i sabors que es pot trobar durant tot l’any.
A Espanya aquest dolç és d’origen àrab, ja que l’ametlla i la mel eren utilitzades a Al-Àndalus per a l’elaboració de molts dolços. També cal dir que la climatologia de les terres ibèriques va afavorir el cultiu de l’ametlla i en particular la varietat Marcona.
Llegeix més
- Detalls
-
Categoria: Cuinem per tu
-
Publicat el Dimarts, 01 Desembre 2015 12:59
El plat que us presentem avui va acompanyat d’una salsa d’espinacs, una verdura de la qual s’ha cregut, durant molt de temps i de manera equivocada, que contenia gran quantitat de ferro.
Aquesta idea equivocada va començar quan el Dr. J. Alexander, qui va determinar el ferro en els espinacs, en va trobar 0,003 gr. per cada 100 gr., i la persona que havia de passar els resultats a net va equivocar-se tot escrivint 0,03 gr., és a dir, 10 vegades més. Als anys 30 va aparèixer Popeye, el qual es va fer famós per la seva força gràcies a la quantitat de llaunes d’espinacs que menjava, i no seria fins uns 7 anys després quan uns metges alemanys van recalcular les dades i es va detectar el error.
Llegeix més