Milfulls de_tortitasEl guacamole és originari de Mèxic però ara mateix està tant introduït en la nostra cultura gastronòmica que és molt fàcil trobar-lo a les cartes dels nostres bars i restaurants i, fins i tot, el podem comprar ja fet. Però com que és tant fàcil de preparar, jo us animo a que el feu vosaltres mateixos.

Ingredients (per a 4 persones)

- 1 paquet de tortitas mexicanes. Poden ser de blat o de blat de moro.

- 2 alvocats madurs.

- Xile jalapeño (opcional). Nosaltres no el posem, però la recepta original sí que en porta.

- ½ ceba tendra.

- 1 tomàquet petit madur.

- 20 fulles de coriandre.

- 1 llima.

- Sal.

- 1 llauna de sardines amb oli.

- Oli d’oliva verge extra.

Elaboració

- Amb un motlle, tallem 24 cercles de tortitas.

- En una paella hi posem oli i, quan estigui calent, hi anem fregint els cercles de la massa fins que estiguin daurats, vigilant que no es cremin. Els anem deixant en un paper absorbent per treure’n l’excés d’oli.

- Escaldem el tomàquet amb aigua calenta durant 20”, traiem i refredem amb aigua freda i n’eliminem la pell i les llavors.

- Tallem la ceba tendra, el tomàquet i el coriandre prèviament rentat i assecat en trossos molt petits. Del coriandre utilitzem les fulles però no les tiges.

- Pelem els alvocats i en traiem l’os central. Els aixafem amb una forquilla i hi afegim un raig de llima per tal que no s’oxidi. Hi afegim la ceba, el tomàquet i el coriandre.

- Agafem un cercle de tortita, hi posem una mica de la barreja i una sardina al damunt. Repetim el procediment una vegada més i acabem amb un cercle. Fem el mateix amb tots els cercles.

blog comments powered by Disqus