thumb pastissets de patatesIngredients per 4 persones

.- 4 patates grans.

.- 1 ceba gran.

.- 200 g de carn picada (½ de porc ½de vedella).

.- Tomàquet.

.- Herbes aromàtiques.

.- 1 ou.

.- pa ratllat.

Elaboració

.- Les patates es poden fer de dues maneres, bullides o al microones.

.- Si les fem bullides, les rentem i amb la pell les posem en una cassola amb aigua freda i bullim fins que estiguin toves.

.- Si les fem al microones, les pinzellem amb una mica d’oli  i les emboliquem individualment en un film de plàstic. Seguidament les posem al microones durant el temps de calgui, anem fent períodes de 4 minuts i anem controlant, fins que estiguin toves.

.- Mestre es fan las patates anem preparant el farcit.

.-Tallem la ceba el petita possible, posem en una cassola amb una mica d’oli i deixem que es vagi fent a foc lent.

.-Quan ja estigui ben tova hi afegim la carn picada -que ja haurem salpebrat- i barregem fins que es faci la carn.

.- A continuació, hi posem el tomàquet fregit i barregem bé durant un parell de minuts per, després, afegir-hi  les herbes aromàtiques. Reservem.

.-Pelem les patates i les aixafem. Si volem donar-li forma les posem en un motlle i en el centre hi col·loquem una mica del farcit  per tornar-ho a tapar amb més patata. Continuem fins que haguem fet les unitats desitjades.

.- Ho deixem reposar per tal que agafi consistència.

.- Una vegada freds, ho passem per ou batut i després per pa ratllat i ja ho podem fregir en una paella amb l’oli ben calent.

.- Podem decorar-ho amb una mica de maionesa i un tros de tomàquet cherry.

blog comments powered by Disqus