thumb natilles amb pomaIngredients (4 persones)

- 2 ous.

- 10 g. farina de blat.

- 400 ml. de llet.

- 30 g. de sucre.

- 160 g. de suc de poma.

- 1 branca de canyella.

- 1 poma.

- 2 cullerades soperes de sucre morè.

- 1 cullerada sopera de mantega.

Elaboració

El suc de poma el podem comprar o fer a casa amb la liquadora, o si no el podem preparar fent  coure a foc suau la pell de la poma amb 200 ml. d’aigua durant 15 minuts. Tot seguit la colem i ja tenim una infusió de poma.

Per fer les pomes caramel·litzades, les pelem i tallem en trossos petits.

En una paella posem la mantega i quan s’hagi desfet afegim la poma i el sucre morè. Deixem que es faci a foc lent fins que estiguin toves i caramel·litzades. Les hem de moure perquè no es cremin.

Per fer les natilles, agafem mig got de llet freda i afegim la farina de blat de moro per tal de diluir-la. En una cassola posem la resta de llet, amb el sucre, la canyella i el suc de poma, i ho fem bullir, ho tapem i ho reservem.

En un bol batem els ous afegint la llet amb la farina de blat de moro i anem afegint-hi  la llet aromatitzada sense para de remenar.

Tornem a posar el foc baix i remenem fins que agafi l’espessor que ens agradi.

En uns gots o copes posem a la base una mica de la poma que tenim reservada, i a sobre les natilles. Ho posem  a la nevera fins que es refredi.

A l’hora de servir, decorem amb una mica més de poma i unes ametlles crocant.

blog comments powered by Disqus