MG_9109_2Arriben dies de festa i volem preparar els millors plats pels nostres convidats. Si voleu fer alguna cosa diferent, avui us proposem un plat deliciós amb el que no us haureu de gratar massa la butxaca... i us puc assegurar que el resultat és espectacular!

Ingredients (4 persones)

- 4 cebes grans dolces.

- 250 g de carn picada (½ porc ½ vedella).

- Un grapat de prunes sense pinyol.

- 4 cullerades de tomàquet fregit de bona qualitat.

- 150 g de bolets.

- 50 g de formatge ratllat.

- Sucre, sal i vinagre de Mòdena.

- Una coliflor.

- 200 g de crema de llet.

Preparació

- Pelem les cebes, tallem la part de dalt i de baix.

- Les posem en un recipient tapat que pugui anar al microones i les deixem uns 6 minuts o fins que estiguin toves. De tant en tant, cal treure-les per comprovar si estan toves.

- Amb cura de no cremar-nos amb el vapor, les traiem i deixem refredar una mica.

- Traiem capes fins deixar-ne només tres.

- En una paella, enrossim la carn, afegim el bolets tallats a trossos petits i saltegem. Finalment, hi afegim el tomàquet i les prunes tallades.

- Preescalfem el forn a 180º.

- Amb el farciment que hem preparat, omplim les cebes i finalment hi afegim una mica de formatge ratllat.

- Ho fiquem al forn i traiem quan estiguin gratinades.

- Per fer el cremós de coliflor, la tallem en trossos i la posem a bullir fins que estigui tova.

- Colem i triturem amb 200 g de nata líquida fins que quedi una crema ben fina.

- Rectifiquem de sal i pebre.

- Amb la ceba que ens ha sobrat, la tallem en trossos petits i la posem en una cassola amb una cullerada de sucre i un rajolinet de vinagre de Mòdena fins que agafi color.

- Triturem i reservem.

- En un plat, hi fem una base de la crema de coliflor. A sobre, hi col·loquem la ceba farcida i ho decorem amb una del cremós de ceba caramel·litzada.

Bon profit i Bones Festes!!!

blog comments powered by Disqus