thumb llet fregida amb nousLa recepta que us proposem avui és una recepta molt antiga, d’elaboració casolana i que tradicionalment és molt típica a la part centre i nord d’Espanya.

Unes postres molt senzilles amb uns ingredients molt bàsics, com són la llet, farina, ou i sucre, que a continuació us passem a explicar com elaborar-les. En aquest cas hem afegit un ingredient com són les nous, i així donar-li un punt diferent, però sense perdre l’essència del que són.

Ingredients ( 6 persones):

- 1 litre de llet sencera. Reservem ½ got per dissoldre la farina de blat de moro.

- 100 g. de farina de blat de moro o Maizena.

-  Una pell de llimona sense la parta blanca.

-  Una canó de canyella.

- 200 g. de sucre.

- 50 g. de nous pelades.

Per l’arrebossat i fregir

- 2 ous.

- 1 culleradeta de cafè de canyella molta.

- 3 cullerades soperes de sucre.

- Oli sua (per fregir).

Elaboració

- En una cassola posem la llet amb el sucre, la pell de llimona i el canó de canyella fins que arrenqui el bull. Deixem refredar.

- Dissoldrem la farina de blat de moro en el mig got de llet freda.

- Colem la llet que hem bullit i li anem afegint a poc a poc i sense parar de remenar el got de llet amb la farina de blat de moro que hem desfet.

- Tornem a posar al foc fins que tingui l’espessor desitjat i sense parar de remenar durant 10 minuts. Deixem reposar fins que estigui tèbia.

- Afegim les nous a la massa fins que quedin ben integrades.

- Aboquem la massa en una font o en uns motlles que ens agradin i la deixem reposar tapada amb film durant unes 6 hores com a mínim. Encara que és millor d’un dia per l’altre.

- Quan ja ha passat el temps tallem en trossos de la mida que vulguem, però no gaire grans i passem per la farina i l’ou.

- Fregim amb oli ben calent  fins que quedin daurats, i disposem a sobre d’un paper de cuina per treure l’excedent d’oli.

- Arrebossem en una barreja que haurem preparat amb el sucre i la canyella.

blog comments powered by Disqus