thumb bunyols de lempordàAvui us proposem tot un clàssic de la cuina catalana en temps de Quaresma: els bunyols. Ja siguin de vent (farcits o sense farcir) o els coneguts bunyols de l’Empordà, són una delícia que no podem deixar escapar.

Personalment a mi m’agraden més els de l’Empordà, i sobretot aquesta recepta que és una de les millors que he provat mai. Però hem de tenir en compte que necessitem una mica de temps, ja que com porta llevat fresc, necessita un temps per llevar, però us asseguro que val la pena esperar.

INGREDIENTS (per ½ kg aproximadament)

- 25 g de llevat fresc

- 300 g de farina

- 3 ous

- 3 cullerades soperes de llet tèbia (50 ml)

- 3 cullerades soperes d'oli d'oliva

- 3 cullerades soperes de licor d'anís

- 100 g de sucre

- La pell ratllada de ½ llimona

- ½ culleradeta de canyella en pols

- Una punta de sal

- Oli de gira-sol per fregir 

ELABORACIÓ

- Separem les clares dels rovells d'ou i reservem.

- Dissolem el llevat amb la llet tèbia i ho posem en un recipient prou gran com per poder preparar tota la massa.

- Hi afegim l'oli, el licor d'anís, el sucre, els rovells d'ou, la ratlladura de llimona, la canyella i la sal. Ho barregem tot fins que quedi ben integrat i seguidament hi afegim la farina tamisada i ho amassem fins que la massa sigui ben fina.

- Muntem les clares d'ou a punt de neu i les integrem a la massa anterior amb cura que no s'abaixin, amb moviments de baix a dalt. Ha de quedar una massa bastant enganxosa.

- Deixem reposar en un lloc càlid (dins del forn apagat) i allunyat de les corrents d'aire tapada amb un drap o paper film fins que dobli el seu volum. Més o menys 90 minuts.

- Escalfem bastant oli en una cassola i anem formant els bunyols i fregint-los en l'oli ben calent.

- Ja que la massa és una mica difícil de manipular, el que jo faig és utilitzar dues culleretes petites, agafo una mica de pasta amb una cullera mullada amb oli i amb l'ajuda d'una altra cullera, també mullada d'oli, formem boletes que deixem caure amb cura dins de l'oli ben calent.

- Hem te tenir cura de posar força oli, perquè els bunyols puguin moure’s, ja que arriba un moment en  què ells mateixos donaran la volta quan ja estiguin cuits d'un cantó. Si volem els bunyols amb el típic foradet el fem amb un palet untat amb oli un cop deixem la pasta a l'oli per fregir.

blog comments powered by Disqus