Plum cakeLa setmana passada us portàvem una recepta salada que originàriament es feia per aprofitar les sobres de carn utilitzades en una escudella o restes de rostit. Avui, en canvi, us portem una recepta dolça en la qual també hem utilitzat restes d’alguns ingredients que ens havien quedat quan vam preparar el tortell de reis: les fruites confitades com són les cireres, les taronges i el meló, amb les quals hem elaborat un plum-cake de fruites i fruits secs.

INGREDIENTS (per a 4 a 6 persones)

- 200 g de farina

- 100 g de mantega

- 100 g de sucre morè

- 50 g de panses de Corint

- 50 g de figues seques

- 25 g de cireres vermelles confitades

- 25 g de taronja confitada

-20 g de nous

- 40 ml de licor (whisky, brandi o rom)

- 10 g de llevat químic

- 1 taronja, la pell ratllada

- ¼ de culleradeta de sucre de vainilla

- 2 ous mitjans

- 1 pessic de sal

ELABORACIÓ

- Preescalfem el forn a 180 ºC i untem amb mantega un motlle rectangular per plum-cake. Folrem la base amb paper vegetal perquè sigui més fàcil desemmotllar-lo.

- En un bol, posem el licor, les panses i les figues seques que prèviament haurem tallat en trossos petits i deixat marinar.

- Ratllem la pell de la taronja i la barregem amb el sucre perquè quedi aromatitzada.

- Fonem la mantega al microones i la barregem amb la fruita confitada.

- En un bol posem el sucre i els ous. Batem amb unes varetes durant uns minuts fins que blanquegin i agafin volum.

- Hi incorporem les fruites i la mantega i barregem a poc a poc fins que s’hagi barrejat tot bé.

- Hi afegim la farina, el llevat i la sal tamisades i ho ajuntem a la barreja anterior (la barreja serà espessa). Hi afegim les nous, les panses, les figues i el licor i barregem tota la massa fins que ens quedi homogènia.

- Posem tota la massa al motlle, allisem tota la superfície i l’introduïm al forn a 150°C durant uns 45 minuts o fins que, al punxar el centre amb un escuradents, aquest surti tot net.

- Traiem del forn, deixem refredar i desemmotllem.

blog comments powered by Disqus