CalamarcetsAvui us portem un plat que, malgrat no sigui típic de la cuina catalana, és un plat molt conegut i també molt elaborat a casa nostra: us parlem dels calamars amb salsa de tinta, l'origen dels quals no és del tot clar però sempre s'ha relacionat amb el País Basc, tot i que també s'ha dit que podria ser asiàtic.

L'elaboració de plats utilitzant la tinta és força habitual en països de la zona mediterrània com és el cas d'Itàlia, on s'utilitza per a elaborar pastes amb aquest color negre característic.

És força habitual acompanyar els calamars amb tinta amb arròs blanc, ja que això fa que el plat sigui vistós pel contrast de colors. Des del punt de vista nutritiu és un menjar molt complert, ja que, en un sol plat, hi tenim els hidrats de carboni que ens aporta l'arròs i les proteïnes que ens aporten el calamars.

Nosaltres avui hem preparat uns calamarcets a la planxa que, després, hem cobert amb la salsa de tinta i, per acompanyar, hem fet el típic arròs blanc però, en aquest cas, barrejat amb bolets.

blog comments powered by Disqus