Torrades de_Santa_TeresaLes torrades de Santa Teresa són un d’aquells plats de la cuina d'aprofitament. És un dolç tradicional, antic i popular que de ben segur va néixer amb la idea d'aprofitar el pa dur que quedava a les cases durant la Setmana Santa. Fora de Catalunya, també podem trobar-les a la resta de la península, on se les coneix com a torrijas. La base sempre és la mateixa: llesques de pa sucades en una barreja de llet i ous, fregides a la paella i recobertes de sucre. No obstant això, hi ha qui les perfuma segons els gustos i costums de cada lloc. D’aquesta manera, a Occitània la llet se sol aromatitzar amb vainilla, que s'afegeix en forma de sucre amb essència de vainilla; a Catalunya, en canvi, amb canyella i pela de llimona.

Per la seva banda, al nord de França acostumen a substituir el pa per brioix. Pel que fa als olis que es fan servir per a fregir-les, aquests també canvien depenent del país on es facin. També es poden trobar variants segons els gustos personals, com ara afegir-hi mel o melmelades, o augmentar o disminuir la proporció d'ous respecte a la de la llet a fi d’obtenir unes torrades de Santa Teresa més o menys energètiques. D’altra banda, hi ha gent que aprofita les restes de pa de pessic dur per l’elaboració d’aquestes postres.

Nosaltres avui hem preparat unes torrades de Santa Teresa a la forma tradicional catalana acompanyades d’una crema anglesa molt lleugera.

Que vagi de gust!

blog comments powered by Disqus