PER TOTS_SANTS_CASTANYES_I_PANELLETSD’aquí a una setmana, el 31 d’octubre a la nit, celebrarem una de les festes més importants de la tardor a Catalunya. És la Castanya, festa de Tots Sants, que, segons la tradició popular, és el moment de l'any en què es connecten el món dels vius i el dels morts. D’aquí que la seva gastronomia procedeixi d’antigues ofrenes funeràries.

Avui dia aquest tipus de celebració ha canviat i ara és una nit en la que les famílies i els amics es reuneixen en un ambient festiu per celebrar la nit del 31 d’octubre, en què és típic menjar panellets, castanyes i moniatos acompanyats d’un vi dolç.

Entre d’altres costums més antics, per exemple, hi havia el de menjar els panellets després de la mort d’algun familiar.

Durant aquests dies, tots els aparadors de les pastisseries són plens de safates d’aquest dolç tan típic però no deixa de ser també una tradició elaborar-los a casa, ja que els ingredients bàsics necessaris (ametlles, sucre i pinyons) es poden trobar fàcilment i, també, perquè es poden elaborar ajudats pels menuts de la casa.

Bona revetlla!!

blog comments powered by Disqus